GROOT nieuws! H&M breidt, na successen Monki, & Other Stories, COS, WEEKDAY en Cheap Monday, weer eens uit met een nieuw merk. De naam: Arket.

Arket zal klassieke en kwalitatief goede spullen voor vrouwen, mannen, kinderen en interieur verkopen, van zowel van het Arket-merk zelf als van merken die buiten de H&M-groep vallen. Het nieuwste merk van de modegigant bevindt zich in een iets duurder segment dan het H&M-merk; prijzen starten bij bijvoorbeeld 39 euro voor een T-shirt, en lopen op tot 115 euro.

Londen

De eerste winkel van Arket zal aan het eind van deze zomer openen in Regent Street in Londen. Daarna zijn Brussel, Kopenhagen en München aan de beurt. Voorlopig zijn dat de enige steden waar Arket zich zal vestigen, maar H&M liet wel weten dat ze ook naar andere steden kijken. Tegelijkertijd met de opening van de Londense winkel, zal het winkelconcept ook in achttien Europese landen online gelanceerd worden.

Scandinavische roots

Bij Arket zul je niet alleen kunnen winkelen; enkele panden worden ook voorzien van een café met een new Nordic-keukenconcept waar je kunt genieten van lekker en gezond eten, geheel volgens Scandinavische traditie.

En die Noordse origine zit ook verstopt in de naam. Arket is het Zweedse woord voor 'een blad papier', en daarmee verwijst de modeketen naar het gebruik van functioneel en duurzaam design en het gevoel van optimisme en het potentieel dat ze voelden toen ze dit nieuwe merk creëerde.

instagramView full post on Instagram