Wat hebben millennials met een actieve urban lifestyle nodig in huis? Om die vraag te beantwoorden, bundelt IKEA haar krachten met de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp – vorig jaar finalist van het prestigieuze CFDA/Vogue Fashion Fund. De ontwerper van het Los Angeles-based streetwearlabel Stampd (opgericht in 2011) heeft de afgelopen jaren keihard aan de weg getimmerd, met als resultaat een eigen winkel in L.A. en een debuutcatwalkshow tijdens de afgelopen modeweek voor heren in New York – waar hij een damescollectie (!) presenteerde.

Een creatieveling waar ons modehart sneller van gaat kloppen; en dus ook dat van de Zweedse meubelgigant IKEA. Het woonwarenhuis laat zich inspireren door de minimalistische, grensverleggende zwart-witstijl van Chris Stamp. Samen onderzoeken ze hoe je jezelf kunt identificeren aan de hand van je favoriete kleding en schoenen en hoe die items een rol spelen in je interieur.

White, Black-and-white, Black, Monochrome photography, Houseplant, Snapshot, Monochrome, Plant, Photography, Room, pinterest
IKEA X Chris Stamp

Modestatement in huis

'Met deze IKEA-collectie willen we nieuwe manieren ontdekken hoe jonge, esthetische en zelfbewuste consumenten hun garderobe en modeaccessoires thuis opbergen,' aldus Stamp. 'Ik wil ze trots laten zijn op hun kleding en schoenen, zodat ze dit graag laten zien, ook wanneer ze het niet dragen. IKEA geeft mij de kans om dit nieuwe concept van mode "showen" in je interieur op de markt te brengen.'

IKEA werkte eerder al samen met modeontwerpers als Kit Neale, Martin Bergström, Walter Van Beirendonck en Katie Eary. De collectie van de hand van Chris Stamp wordt in het voorjaar van 2018 verwacht.

instagramView full post on Instagram

Ook IKEA en het Franse warenhuis Colette gaan samenwerken >