Vanavond zal Bas Kosters, na twee jaar niet op de FashionWeek te hebben geshowd, de openingsavond van het Amsterdamse mode-event afsluiten.

Voor zijn nieuwe collectie met de veelzeggende titel My Paper Crown ging hij een samenwerking aan met het Wereld Natuur Fonds (WNF). De zwaarte binnen Bas' collectie ligt op aandacht, en vanuit die gedachte is de samenwerking met WNF een logische; als er iets volgens de ontwerpers aandacht nodig heeft, is het wel de tijger.

Bas Koster: 'In het dagelijks leven kom je de tijger overal tegen; als print op een telefoonhoesje, een badjas of als foto aan de muur. Het is bizar om je te realiseren dat er in het wild nog maar 3900 tijgers zijn. Een eeuw geleden waren het er nog 100.000! Om die boodschap over te brengen heb ik 3900 limited edition-shirts ontworpen. Er zijn er echt maar 3900 en weg is weg.'

BN'ers voor de tijger

De eigenzinnige modeontwerper zet zich niet in zijn eentje in voor het reddingsplan van de tijger. Presentator Humberto Tan, WNF-ambassadeur met een talent voor fotografie, nam de shoot met model Kim Feenstra en acteur Tygo Gernandt voor zijn rekening. Ook WNF-ambassadeurs Carice van Houten, Harm Edens, Hans Ubbink en Daniel Boissevain verlenen belangeloos medewerking aan de campagne.

Kopen & steunen

De symbolische shirts zijn vanaf vandaag 21.00 uur (dat is nu, nu, NU) te koop via wnf.nl. Alle opbrengsten gaan naar het tijgerproject van WNF.

youtubeView full post on Youtube

Drie briljante redenen om vandaag (of morgen) een wit T-shirt aan te trekken >