Zojuist door H&M onthult: Erdem is het nieuwe modehuis waarmee ze gaan samenwerken. We waren even bang dat er dit jaar geen designersamenwerking zou komen – wat duurde deze bekendmaking laaang – maar het grote nieuws is dan nu hier.

Erdem X H&M

H&M en Erdem slaan de handen ineen voor een exclusieve collectie, die vanaf 2 november in de (online) schappen hangt. Ken je het merk (nog) niet goed? Welnu, Erdem is op en top Brits en heeft een enorme celebrity following. Zo worden Keira Knightley, Scarlett Johansson en Sienna Miller geregeld in ontwerpen van het modehuis gespot. Aan het hoofd staat de jonge Erdem Moralioglu, die al talloze prijzen voor zijn ontwerpen won.

Fashion, Fashion show, Runway, Event, Fashion design, Haute couture, Fashion model, Dress, pinterest
Erdem a/w 2017

Erdem en H&M sloegen voor de speciale samenwerking ook nog eens de handen ineen met de beroemde regisseur Baz Luhrmann, die de collectie tot leven zal brengen aan de hand van een bijzonder verhaal. We kunnen niet wachten.

Zo gaat Erdem X H&M eruit zien

Wat we van de designersamenwerking van Erdem en H&M kunnen verwachten? Veel prachtige ontwerpen met prints. H&M laat weten dat Erdem voor de collectie designthema's van een stel van zijn beroemdste collecties zal herinterpreteren. Hij zal allerlei onverwachte prints en stoffen combineren met het verfijnde vakmanschap waar hij zo bekend mee is geworden.

Erdem laat over de samenwerking met H&M weten:

'Het is geweldig om samen te werken met H&M en een heel nieuwe dimensie te geven aan mijn werk, compleet met een herencollectie die ik nooit eerder heb gemaakt. Het is ook een fantastische ervaring om met Baz Luhrmann te werken, een van de belangrijkste verhalenvertellers van onze tijd.'

Baz Luhrmann vertelt op zijn beurt:

'Voor mij is fashion meer dan kleding alleen. Het is een vorm van expressie – een kunstvorm die op zichzelf staat. Ik ben enthousiast om samen met Erdem en H&M het verhaal te vertellen van deze unieke collectie.'

Ann-Sofie Johansson, creatief adviseur van H&M, voegt daar als laatste nog aan toe:

'Vanaf het moment dat we met Erdem spraken over de samenwerking, was ik geboeid door zijn visie. Voor ERDEM X H&M heeft hij een betoverende wereld neergezet vol schoonheid, verfijndheid en rijke details. Dit zijn speciale items die je voor altijd wilt dragen.'

Photograph, People, Blue, White, Sitting, Yellow, Fashion, Photography, Footwear, Tourism, pinterest
Ann-Sofie Johansson, Erdem & Baz Luhrmann

Bekijk hieronder alvast de Erdem X H&M-teaserfilm van Baz Luhrmann, om alvast in de stemming te komen. En zet vast een grote cirkel om donderdag 2 november in je agenda.

[youtube ]https://www.youtube.com/watch?v=hgd9ox_AM5A&feature=youtu.be[/youtube]

Zien: álle H&M-designersamenwerkingen door de jaren heen >

Plus: 9 dingen die je nog niet wist over Erdem >