Ik begrijp: de online marktplaatsenwereld lijkt soms niet groter dan eBay, Vestiaire, Amazon en Marktplaats, maar er gloort iets nieuws aan de horizon. Of nou ja: zó nieuw is het eigenlijk niet meer, maar het kan zijn dat je er nog niet van gehoord hebt.

Flipkart en Snapdeal zijn de namen; twee van de grootste online marktplaatsen in India, die nu gefuseerd dreigen te raken, meldt Business of Fashion. Zodra dat gebeurt, wordt het een grootmacht en een flinke concurrent van eBay en Amazon. De geschatte waarde van die gefuseerde marktplaats: vijf miljard dollar.

Op dit moment is Flipkart aan het bieden op Snapdeal, en dat gaat met grote bedragen gemoeid. Het laatste bod zou 950 miljoen zijn; een bod waarvan wordt geloofd dat het zal leiden tot een fusie.

Wie weet gaat Flipkart + Snapdeal (Flipdeal? Snapkart?) zich dan ook meer richten op de Westerse markt, qua shipping en verzendkosten; nu is dat bij de meeste producten nog een gedoe. Dat zou goed nieuws zijn, want het aanbod op beide marktplaatsen is zeer Indiaas, en daarom een welkome toevoeging op je vaste (Europese) rondje; je zult er misschien langer moeten zoeken, maar dat is juist ook een kans om er iets bijzonders te vinden dat je nog niet eerder hebt gezien.

In de gaten houden, kortom.

Modeketen Uniqlo komt met een spannende, nieuwe samenwerking >