Het is immer aan de Kardashians om Kanye's Yeezy-creaties hun debuut op straat te geven. Waarvan akte hier aan de voeten van Kim en Kourtney:

xView full post on X

Maar over niet al te lange tijd kan ook het 'gewone volk' aan de Mud Rats. Modderratten ja, zo noemde Ye zijn nieuwe patta's. Of nou ja, hij noemde ze officieel Desert Rats, Kim maakte er liefkozend Mud Rats van. Je moet weten: volgens Urban Dictionary heeft het begrip mud rat een charmante dubbele betekenis...

'Mud rat - Synonymous with poop. I'm heading to the john to twist off a mud rat.'

Het moge duidelijk zijn: een knappe schoen wilde Kanye hiermee niet afleveren. Wel een grof, lelijk en fout exemplaar. En laat dat in sneakerland nou precies aan de hand zijn (denk aan Balenciaga's Triple S-model, de Raf Simons Ozweego Bunny's en Louis Vuittons aanstaande grote sneakers in de spring/summer 2018-collectie).

Ondanks dat gegeven moeten sommige mensen op internet niets van het gedrocht hebben. De vergelijkingen met de gympen waar je vader in de eighties het gras mee maaide zijn dan ook ontelbaar.

Begin 2018 zal de Yeezy Mud Rat 500 in de schappen gaan. En ik ben erbij. Ja sorry, ik heb nou eenmaal een zwak voor jeugdherinneringen. Pap, zal ik voor jou ook een paar bestellen? Of wil jij daarin nu juist niet naast MIJ gezien worden?