Oef. Aan de aanstaande Victoria's Secret Fashion Show in Shanghai, China gaat flink wat drama vooraf. Werd eerder bekend dat veel VS-modellen uit Rusland en Oekraïne hun visum maar niet goedgekeurd krijgen wegens politieke struggles tussen hun thuisland en China, nu moet een van de grootste namen uit de show het voor gezien houden.

Gigi Hadid is verbannen?

Gigi Hadid liet gisteren plotseling via Twitter weten dat ze volgende week niet mee zal lopen in de befaamde lingerieshow. Een reden gaf ze niet, maar insiders laten weten dat het door een filmpje komt dat eerder dit jaar opdook.

xView full post on X

Gigi kwam toen onder vuur te liggen in China, nadat ze in de video een boeddha met dichtgeknepen ogen nadeed. Veel Aziaten vonden dat enorm kwetsend en racistisch en zeiden toen al dat ze niet meer welkom was in hun land.

Gigi maakte nog haar excuses in het Mandarijn op Weibo, een groot Chinees socialmediaplatform, maar het mocht niet baten. China was boos. En blijkbaar nog steeds.

Daarnaast laten nu ook verschillende media weten dat de show aan het veranderen is in 'een internationale mediacrisis.' Zo schrijft Page Six dat veel beroemde bloggers geen visa krijgen van China en op het laatste moment moeten afzeggen en dat het een drama is om filmrechten te regelen:

'It's just a nightmare for all the media trying to cover [the show]. These TV companies are spending a fortune on it, and they don't even know what they can shoot when they get there.'

Yikes. We zijn benieuwd hoe dit gaat aflopen...