Sale-shoppen; you either love it or you hate it. Maar zelfs als je een hater bent kun je die van Zara niet overslaan. We weten niet hoe ze het doen, maar op mysterieuze wijze hangen dan altijd alle items die je uit het afgelopen seizoen wilde kopen maar om onduidelijke redenen niet deed, of waarvoor je achter het net viste omdat je te laat was, gewoon in de sale-rekken te blinken. Voor de helft van de prijs.

Dus. Belangrijk: op tijd weten wanneer de sale start. Daarom delen we hier alle tips die we op dit front voor je hebben. Voor de rest ben je on your own.

1. Ten eerste: weet dat zowel de winter- als zomersale online een dag eerder start dan in de winkel. Werp daarom vanaf half december en half juni dagelijks even een snelle blik op de homepage. Bovendien wel zo fijn om alle hysterische taferelen in de winkel over te kunnen slaan en gewoon vanuit je luie stoel je winkelmandje te vullen.

2. Volg Zara op Instagram voor nieuwsupdates. Maar nog veel slimmer: schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan krijg je als het goed is automatisch een melding wanneer de sale van start gaat.

3. Ook goed om te weten: op die dag opent de winkel doorgaans een uurtje eerder dan op andere dagen. Early birds worden dan dus beloond en kunnen nog in alle rust toeslaan. (Kom je van ver, pleeg dan voor kerst even een telefoontje naar het filiaal in kwestie om te voorkomen dat je toch voor een dichte deur staat).

4. Vrees je dat de populaire items al weg zijn voordat jij er bent? Zet je zinnen op een Zara-filiaal in een van de kleinere steden. Daar is de kans groter dat dat felgekleurde badpak er nog hangt.

5. En dan nog wat belangrijke tips over wat te shoppen. Ga als eerste voor de populairste items voordat je (opnieuw) te laat bent, denk: dat paar leren cowboylaarsjes, items waarvan je zeker weet dat ze volgend seizoen nog steeds aan de hand zijn... Want, shop immers wel smart, en ga alleen voor de items die je echt nog nodig hebt in je kast en die van goede kwaliteit zijn.

De webshop al eens uitpluizen op een luie zondag voordat de sale start komt handig van pas wanneer het moment echt daar is. Je weet dan direct je favorieten eruit te plukken.

Gaan we eruit met een inside-tip: we hebben horen fluisteren dat de sale nog voor dit weekend van start gaat. Niet verder vertellen.