Afgelopen zondag hengelde hij niet één, maar twee awards binnen tijdens de prestigieuze British Fashion Awards in Londen. Die voor British Designer of the Year in Womenswear met zijn eigen label en die voor Accessories Designer of the Year met het Spaanse modehuis Loewe, waar hij hoofdontwerper is. We hebben het over Jonathan Anderson, zoals je al raadde.

Het zijn zeker niet zijn enige awards en aan populariteit op straat heeft de Brit al helemaal geen tekort. Menig it-bag en -schoen staat op zijn naam en wordt gretig afgenomen door de grote mode influencers op aard.

Omdat Andersons creaties doorgaans niet voor zachte prijzen over de toonbank gaan - verre van zelfs - gaat hij - hiep, hoi - ook geregeld de samenwerking aan met betaalbare ketens en merken. Laatst nog, met basicsgigant Uniqlo. En, sinds vandaag officieel bekend, óók met Converse.

via GIPHY

De iconische 'made-for-everyone sneaker', zoals Converse haar All Stars zelf noemt, werd voor het label J.W. Anderson door de designer onder handen genomen met glitter én gutter. Tevens de naam van de unisex collectie.

Jonathan Anderson:

'Glitter_Gutter stemmed from the idea of breaking iconic silhouettes with something unexpected. Taking the glitter out of context and wearing it with a pair of washed chinos, for example.'

Bovendien speelt de collectie met de grenzen van wat als traditioneel mannelijk of vrouwelijk wordt gezien.

Extra leuk: voor het eerst in de geschiedenis introduceert Converse hiermee ook een nieuwe editie van de Chuck Taylor: een - en we citeren - '70 remix with a U-throat ballet low top'. Oftewel: klassieke low top meets vintage gymschoen.

Pionier in het genre jongerencultuur, fotograaf en regisseur Larry Clark, klikte de campagnefoto's. Zó ziet dat eruit:

Street fashion, Beauty, Sitting, Footwear, Hairstyle, Fashion, Pink, Joint, Jeans, Outerwear, pinterest
Yellow, Tree, Recreation, Plant, Sitting, Leisure, Games, Child, Street, pinterest
Blue, Footwear, Green, Shoe, Turquoise, Yellow, Leg, Human leg, Jeans, Ankle, pinterest
Street fashion, Jeans, Yellow, Fashion, Snapshot, Denim, Footwear, Jacket, Outerwear, Sitting, pinterest

De eerste drop ligt vanaf 14 december in de winkel. De sneakers kosten tussen de € 120 en € 140.