Lang zijn is te gek, maar qua kledingaanbod trek je wel vaak aan het kortste eind. Ja, pun intended. Hoeven we jou niet te vertellen, maar als je bent bent, dan zijn dingen te kort: mouwen, broekspijpen, you name it. We vertellen met welke trucjes je je lang-zijn optimaal kunt benutten, in plaats van dat het je in de weg staat.

1. Vind een goede kleermaker

Dat een groot deel van het aanbod je niet past, kan veel winkelplezier bederven, behalve als je weet dat je een goede kleermaker achter de hand hebt die de zoom van broekspijpen kan uitklappen en zelfs zonder zoom lengte kan toevoegen.

2. Ga voor de wijde high cut

Waar een minder lang persoon verzuipt in een wijde pijp met high cut, worden jouw benen juist magisch lang. Doe het, for the sake of being tall.

Karlie Kloss doet het vast voor.

Clothing, Street fashion, Fashion, Fashion model, Outerwear, Waist, Snapshot, Coat, Footwear, Leg, pinterest
Getty Images

3. Schuw de split niet

Nog zoiets wat bij lange mensen haast alleen maar knap uit kan pakken: de split. Taylor Swifts stylist weet dat ook.

Fashion model, Clothing, Fashion, Dress, Black, Shoulder, Fashion show, Little black dress, Beauty, Leg, pinterest
Getty Images

4. Weet tot hoever je de broek het beste kunt afknippen

Nog een reden om punt 1 nog eens te overwegen, want een goede kleermaker weet dit. Een perfecte cropped trouser is tot ongeveer 5 tot 7,5 cm boven je enkelbot afgeknipt. Langer oogt vaak als een verkeerde maat, en korter ziet er vaak gewoon uit als een te korte broek. Kijk vooral af bij Jennifer Lawrence.

Clothing, Fashion, Fashion model, Blond, Crop top, Dress, Shirt, Haute couture, Blouse, Top, pinterest
Getty Images

5. Ga wél voor hoge hakken, ook als je dan langer bent dan mannen

Hadden die mannen maar wat langer moeten zijn, ha. Nee, serieus: who cares? Lijken je voeten ook nog eens kleiner door, en da's fijn, want hoe langer, hoe groter de kans dat je schoenmaat 42 of groter is. Nicole Kidman doet het ook gewoon, en ja, die is echt langer dan je denkt: 1.80m.

Clothing, Dress, Carpet, Red carpet, Cocktail dress, Little black dress, Shoulder, Footwear, Fashion, Fashion model, pinterest
Getty Images