Pardon? Nou de CFDA’s zijn de grootste modeprijzen van de US of A. De ceremonie, bomvol modeminded sterren en hoge pieffen uit het universum der mode, wordt traditioneel gehouden in de Openbare bieb van New York. Maar na zeven jaar verhuist de boel dit keer naar het Alice Tully Hall in Lincoln Center.

NU AL WINNAARS

Het één ander staat al vast. Zo ontvangt Marc Jacobs de International Award voor zijn werk bij Louis Vuitton en mag Anna Sui de Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award mee naar huis nemen. Daarbij eert het CFDA First Lady Michelle Obama met de Board of Director’s Special Tribute voor haar immer stijlvolle keuze voor up and coming modetalent.

VERDERE NOMINATIES

Maar er zijn nog meer prijzen te vergeven. Voor de herenmode zijn genomineerd Italo Zucchelli (Calvin Klein Collection), Michael Bastian en Scott Sternberg voor Band of Outsiders. Marc Jacobs, Vera Wang en Proenza Schouler’s Jack McCollough en Lazaro Hernandez strijden om de Accessory Designer of the Year award.

UP AND COMING TALENT

Ook altijd leuk: de Swarovski Award Womenswear, dat opkomend talent een pluim geeft. Dit jaar zou 'ie kunnen gaan naar Thakoon Panichgul, Alexander Wang of Jason Wu. Voor de mannen zijn er Patrick Ervell, Robert Geller en Tim Hamilton.

De CFDA’s 2009 worden 15 juni gehouden. Wordt dus vervolgd.