Zalig Venetië

Waarschijnlijk had Coco zaliger van boven af geregeld dat het weer meezat, donderdagavond in Venetië. Alles was perfect bij de presentatie van de Cruise Collectie: het zand van het Lido (speciaal aangevoerd voor de show), de houten plankiers, de kleur blauw van de lucht en het zuchtje wind, dat de outfits precies genoeg optilde om ze te laten dansen.

Gekrulde pruiken en rouge noir
Pers en gasten keken toe vanuit een stuk of vijftig prachtig verlichte strandhuisjes, gevuld met ouderwets strandmeubilair. Begeleid door een housebeat gemixt met de stem van Karl in fluisterFrans speelden een cellist en een violist live tegen een decor van rollende golven.

Modellenparade

De modellen, o.a. de Nederlandse schonen Kim Noorda (nu ELLE’s covergirl), Lara Stone, Iekeline Stange en Queeny van der Zande droegen gekrulde pruiken en dramatische rouge-noir eyegloss.

Chanel-debutante Gwen Loos droeg was een van de twee jonge naturelle modellen, met sluik eigen haar. De collectie was bij vlagen vrolijk Deauville en bij vlagen melancholisch donker. Alle greatest hits van Venetië kwamen voorbij: gondels, kant, glas, carnavaleske ruiten en Peggy Guggenheim – vandaar die wufte pruiken.

Greatest Hits

Qua outfits kwamen de greatest hits van Chanel voorbij: tweedpakjes, zwarte jurkjes, streepjurkjes, jersey broekpakken en prachtige avondjurken, hier en daar versierd met leeuwen: symbool van Venetië én sterrenbeeld van Coco Chanel.

Na afloop, en na lang wachten tot alle celebrities met Karl hadden geposeerd kon Herr Lagerfeld zelf een paar antwoorden geven (het hele interview komt in ELLE’s jubileumnummer), bijvoorbeeld op de vraag of hij de collectie in Venetië zelf had geschetst. Nee dus, want: ‘The inspiration is all in my head, I know a lot of things.’

Het feest barst los @ Hotel Excelsior
En daarna was het feesten geblazen op het terras van Hotel Excelsior, onder de palmen en met een songfestivalachtige campy Italiaanse discoband die met meezingers van Donna Summer, Kiss en The Village People zowaar iedereen aan het dansen kreeg: Lady Amanda Harlech, Jefferson Hack en Anouck Lepère, Olivier Zahm van Purple, Carine Roitfeld en Emanuelle Alt van de Franse Vogue, ze gebaarden allemaal heel chic mee met YMCA en trokken op het laatst zelfs de hoge hakken uit om blootsvoets verder te dansen.

Uw hoofdredacteur deinde vrolijk mee en bleef met de camera in de aanslag tot laat hangen.


Bekijk hier de foto’s! >