Al gespot? De oplettende Antwerpenaar of Amsterdammer heeft ze al gezien: levensgrote schilderingen van 'coole types'. Zomaar op een deur, een muur of de houten zijkant van de snackcorner.

Tijdelijke gallery. Wel, deze schilderingen hangen vanaf 27 augustus een week lang in een tijdelijke Puma Gallery in een oude seksbioscoop in Amsterdam.

En dat is leuk? Het zijn levensgrote schilderingen van de leden van AKINDAGANG, een club met creatieven uit de Pumakring. De schilderingen zijn gemaakt door de Parijse kunstenaar Eddek, in de stijl van New York in de jaren zeventig en tachtig.

Ja. En dat is leuk? Nouja, als je naar hun voeten kijkt sowieso, want ze dragen allemaal de Puma Suede Classics. En dáár is het hoe en waarom van de zaak: de beroemde schoen is opnieuw uitgebracht.

Beroemde schoen? Jazeker. In de jaren zeventig, tachtig en negentig waren ze erg populair onder bijvoorbeeld skaters en alto's.

Kijken, kijken, niet kopen? Gelukkig niet zeg. In de gallery kun je behalve kunst kijken ook de nieuwe Puma Suede Classics (in negen verschillende kleuren) in de speciale shop kopen. En dat is nu eenmaal leuk. Kopen.

ADRES

Puma Gallery en de Puma Suede Classic Shop

Nieuwezijdsvoorburgwal 28/30

Amsterdam

Open van 27 augustus tot en met 3 september