Posh wordt met enige regelmaat ge-style-copied. En, o-horror, soms zelfs van kleding beroofd. Maar de modebewuste voetbalvrouw is er zelf ook niet vies van de klauwtjes uit de mouwen te steken. Met overtrekpen en papier in de aanslag.

Want waarom je mooie hersentjes kraken over een gecompliceerd ontwerp, als je 't betere werk bij een onschuldige (en niet al te bekende) Britse designer kunt jatten?

OSMAN'S DRESSES

Na afloop van de Victoria Beckham Dresses show voor a/w 2010 in New York vorige maand was menig modekenner onthutst. De overeenkomst tussen haar ontwerp en een jurk van Osman Yousefzada uit diens a/w 2009 (!) collectie was bijzonder schokkend. Hetzelfde vloeiende strapless ontwerp, met ingebouwd korset, prachtig bewegende stof.

Nu ja, oordeel zelf. Op de afbeelding in het midden Osman's jurk, links en rechts - jawel, twee maal - Vic's kopieerwerk.

Osman zelf reageert vandaag voor het eerst op het voorval. Tegen Vogue zegt-ie dat het vooral 'erg vleiend' is dat Victoria de jurk wellicht geprobeerd heeft en geïnspireerd werd iets vergelijkbaars te maken.

Over kopiëren geproken: we spotten Vic in deze moet-hebben cargo pants. Wat zij kan, kunnen wij ook! >