Hollywood en modeland: een gouden combinatie. Volgende op het lijstje is Roger Vivier. Deze schoenengigant ontwerpt laarzen voor Cate Blanchett, Lady Marion in de nieuwe blockbuster Robin Hood.

Designers kruipen maar al te graag achter hun tekentafel voor celebs, films en andere kostuumdrama’s. Zo ook Bruno Frisoni, artistiek directeur bij het Franse accessoirehuis Roger Vivier. Samen met Cate Blanchett – die de hoofdrol van Marion vertolkt in het mega bioscoopepos Robin Hood – en Academy Award-winning costuumontwerper Janty Yates heeft Frisoni de laarzen voor Cate ontworpen die ze draagt in de film.

ROBIN HOOD
Om je geheugen op te frissen: actieregisseur Ridley Scott heeft de nieuwe film over de legendarische Robin Hood gemaakt. In de hoofdrollen o.a. Russell Crowe als Robin Longstride en Cate Blanchett als zijn geliefde Marion Loxley. Robin Hood draait vanaf a.s. donderdag 13 mei in de Nederlandse bioscopen.

BOOTS WERE MADE FOR WALKING
Terug naar belangrijkere zaken. De one-of-a-kind laarzen zijn special voor de actrice gemaakt en hebben een heerlijke historische look & feel. Resultaat: suède hoge laarzen tot over de knie, in donker bruin, met prachtige details en ouderwetse gespen en rijgveter.

Frisoni over het ontwerp: ‘Cate is een ongelooflijke actrice en persoon. Kwetsbaar en sterk. Dat is hoe ik haar zie: een vrouw in mannen kleding. Ik wilde een laars ontwerpen die zowel vrouwelijk als mannelijk was.’ Een hoop blabla voor een geslaagd paar boots, zeggen wij.

Blanchett verklapte dat ze dol was op de laarzen (duh) en ze eigenlijk helemaal niet meer uit wilde trekken. Of de laarzen ook in de ‘gewone’ verkoop gaan is helaas niet bekend.

Check hier welke designers er nog meer aan de haal gingen met Hollywood-films >