Alexander McQueen vroeg hem om schoeisel te ontwerpen voor zijn eindexamencollectie in 1992 en Angelina Jolie droeg zijn ontwerpen in Tomb Raider.

Tijdens de Drapers Footwear Awards in Londen kreeg de Brit de prijs voor zijn grote aandeel in de modewereld. De 71-jarige schoenmaker zit al zo’n 50 (!) jaar in het vak. Het werd dus eens tijd.

HOE HET BEGON
Een klein lesje geschiedenis. In 1970 werd De Havilland ontdekt door o.a. celebs als Bianca Jagger, Elton John en Shirley Bassey. Vooral de wedges van slangenleer in opvallende metallic kleuren waren populair. Sindsdien zijn de schoenen niet aan te slepen.

Dat de Engelsman geen eendagsvlieg is mag dus duidelijk zijn. Ook anno 2010 heeft de schoenmaker nog steeds een beroemde clientèle. Zo worden Kate Moss, Sienna Miller, Naomi Campbell, Cheryl Cole en Amy Winehouse regelmatig is zijn spannende ontwerpen gespot.

Zelf ook een ‘echte’ De Havilland in je kast hebben? Aan de schoenen zit nogal een prijskaartje, maar de ontwerper heeft pas geleden een ready-to-wear-lijn gelanceerd. Toch maar even een retourtje Londen boeken?