Zo'n wereldbaan ruil je natuurlijk niet zomaar in. Ruim tien jaar was Sally Singer namelijk dé vrouw - die overigens meer als intellectueel dan als modedame werd gezien - van de Amerikaanse Vogue.

Het duurde dan ook lang tot ze deze emotionele beslissing had genomen. Waardoor de geruchtenmachine de afgelopen weken op volle toeren draaide. Zo zouden ook T's medewerkers Anna Christensen en George Gene Gustines hard gestreden hebben om de job. Die zijn het dus niet geworden. Pijnlijk, aangezien beiden dus al een tijd bij het bedrijf werken.

Saillaint detail: de twee teleurgestelde werknemers waren volgens ingewijden niet aanwezig toen het nieuws werd verteld.

Maar waarom zou je in godsnaam Vogue verlaten? Sally vertelde WWD: “It seemed like the right time to have a new challenge — and Bill Keller [the Times’ executive editor] is very persuasive.” Verder gaf ze aan dat het niet om geld ging, maar dat het puur een emotionele beslissing was, omdat ze van nature een zeer trouwe werknemers is.

Anna Wintour stond gelukkig niet met de zweep klaar en reageerde vriendelijk en begripvol. De businessvrouw pur sang maakte wel meteen van de gelegenheid gebruik haar huidige medewerkers Eve MacSweeny en Mark Holgate naar voren te louteren. Benieuwd of Vogue er ook qua look en feel door zal veranderen.

Sally, die in het verleden ook bij ELLE en de Britse Vogue werkte, is overigens niet van plan the Vogue-feeling naar de NY-times te halen. Maar uiteraard zullen haar stijl & favoriete onderwerpen terug te vinden zijn in het blad. Kortom: we hebben er een nieuwe style-must bij (naast ELLE dan, let wel): T, the NY Times Style Magazine.