Het Zwitserse modehuis Bally is befaamd om z’n luxueuze accessoires. Dit najaar in de winkels: een schoenencollectie, ontworpen door vijf studenten van het Londense Central Saint Martins College of Art and Design.

Vijftien hypergemotiveerde, jonge talenten hebben het onderste uit de kan gehaald met vijftien paar fantastische schoenen. Die ze mochten showen tijdens London Fashion Week in februari.

MEEST GETALENTEERD
Bally koos vervolgens de vijf meest getalenteerde ontwerpers en bood hen de kans hun schoenen – ieder een enkellaars en een pump – daadwerkelijk te produceren.

De focus van het project lag op het creëren van innovatieve hakvormen, en iedere student heeft in zijn schoen een ander onderdeel van de voet benadrukt. Zo hebben die van Charles Youssef een ver uitstekende hak, terwijl William Hendry de hak juist verstopt heeft. Met de ontwerpen van Estefania Cortes Hawker, Frida Hofslgare en Stephanie Turner erbij vormt de collectie een gevarieerd geheel.

Bally’s CEO is zeer te spreken over de samenwerking, en benadert het als het begin van een langdurige samenwerking. Deze eerste collectie is vanaf september te koop via Bally.com.