Twee weken geleden sprak ELLE.nl Daryl van Wouw over zijn s/s 2011-show op AIFW. Hij vertelde over zijn toekomstplannen, dat hij druk bezig is de Chinese markt te veroveren. Maar hoe druk precies, dat bleek pas vandaag, toen een droef bericht ons bereikte: Daryl’s winkel is sinds maandag gesloten.

En dat terwijl de store twee jaar geleden nog zo feestelijk opende >

De ommezwaai is groot: Daryl doet niet alleen afstand van zijn winkel, maar ook van zijn samenwerking met Suitsupply. De ontwerper is dankbaar voor de jarenlange support van het pakkenmerk, maar is ook blij om zelfstandig verder te gaan.

Daryl: ‘De store en de samenwerking met Suitsupply heeft ons veel gebracht op het gebied van productie en commercieel inzicht. Ik heb enorm veel geleerd van de prettige samenwerking en kijk er nu naar uit dicht bij mijn designvisie te blijven en mijn collecties verder uit te diepen.’

De ontwerper slaat een nieuwe weg in. Een weg die grotendeels door China loopt. Gericht op online retailing, verkoop en distributie aan winkels en onderzoek naar een eventuele uitbreiding van het merk op de Aziatische markt.

Toch zonde dat we deze fijne s/s 2011-collectie nu niet kunnen passen aan de Prinsengracht >

Gelukkig hebben we een klein lichtpunt in het vooruitzicht. De online darylvanwouw-store opent half september.