En bijzonder psychedelisch. Het Italiaanse label vroeg de omstreden regisseur Kenneth Anger voor de herfstcampagne 2010/2011. Gewaagde keus. Anger’s eerdere films gingen o.a. over buitenaardse visioenen en homo-erotische motorongevallen…

Bekijk hier de a/w 2010 catwalkshow van Missoni >

CREEPY
Voor Missoni gooit de 83-jarige regisseur het over een andere, wat bravere boeg. We zien veel retro kleuren, weelderige beelden en de hele Missonifamilie in pruiken voorbijkomen.

Wat het cultfilmpje enigszins creepy maakt, zijn de donkere, ietwat bezeten beelden die erin voorkomen. Soort van excorsist meets Twiggy. Anger heeft zijn edge dus toch een beetje behouden.

Speaking of… wat heeft Kate Moss met excorsisme? >

Maar het gaat natuurlijk om de kleding. En die is weer om te smullen. Fijnefifties jurkjes, lange vesten en oversized blazers.

Waarom bij deze lijn juist Anger’s aparte filmstijl hoort? Angela Missoni legt uit: ‘Ik ben gefascineerd door Kenneth Anger’s gebruik van kleur en hoe hij in een film veel beweging en een driedimensionale textuur naar voren kan brengen.’

Goed voor een modefilmpje dus. Zet er een mysterieuze soundtrack van zanger Koudlam onder en je hebt een campagnevideo waarover gepraat wordt. Mission accomplished.

Bekijk hier het a/w 2010 campagnefilmpje van Missoni: