Modehuis Missoni is een hecht familiebedrijf zo close, dat in de nieuwe campagne zelfs alle leden van de Italiaanse modeclan figureren. Bijna allemaal zijn ze actief binnen het bedrijf. Angela Missoni nam in 1996 als creative director het roer over van haar moeder, Rosita. Zelf blijft de inmiddels 80-jarige oprichtster van het modehuis tot op de dag van vandaag verantwoordelijk voor de interieurlijn en de Missoni hotels.

Nu vertelt Angela Missoni aan Vogue.co.uk dat ze overweegt het succesvolle modehuis over te dragen, want: ze wil nog zoveel méér in het leven. En wie is een betere opvolger dan Margherita, die volgens haar moeder een enorme passie heeft voor mode?

BEST DRESSED

Met haar hippie chic-stijltje topt de 27-jarige Margherita menig best dressed-lijst. Haar liefde voor ontwerpen oefent ze vooralsnog uit op de accessoirelijn van Missoni. Het begon met de zonnebrillen voor deze zomer, daarna volgde de complete a/w 2010-accessoirelijn. Een daverend succes.

Bekijk hier de a/w 2010 catwalkshow van Missoni >

Angela heeft er alle vertrouwen in dat haar dochter de naam van het familiebedrijf hoog zal houden. Margherita zelf gelooft er ook in. Tegen de Britse Telegraph vertelt ze: ‘Ik ben op dezelfde plek opgegroeid als mijn moeder. Ik zag de bomen die zij zag als ze aan het werk was. De bloemen die ik plukte, waren de bloemen die mijn grootmoeder plantte. We hebben alle drie een andere stijl. Ik zou niet dezelfde kleren maken als mijn moeder, maar we hebben dezelfde smaak. Ik weet bijna zeker dat ze mijn werk zullen waarderen.’

Wij kunnen niet wachten tot de derde generatie Missoni de scepter zwaait. Met hier en daar wat hulp van zus Teresa, broer Francesco en de neven Missoni gaat Margherita ongetwijfeld zegevieren.