De 20-jarige Harry Potter-ster was zelfs niet meer nodig voor de aanstaande herfst/winter campagne 2010 en wordt per direct vervangen door actrice Rosie Huntington-Whiteley. Opmerkelijk, daar Rosie – eerder al het gezicht van Burberry – twee jaar terug rücksichtslos aan de kant gezet werd en vervangen door Emma Watson. Snapt u het nog?

Bekijk hier Emma’s foto’s voor Burberry >

Over de reden houden beide partijen hun lippen stijf op elkaar. Toch raar, aangezien de dalende verkoopcijfers van Burrberry juist door Emma weer aan het stijgen waren. Insiders dachten dan ook dat Emma wel weer op mocht komen draven voor de volgende Burberry-shoot. Maar helaas… zou dit iets te maken hebben met de romance tussen haar en Burberry-collega George Craig?

KORT KOPPIE
Het blijft speculeren. Intussen vermaakt Emma zich wel in New York City waar ze gelijk even een drastische knipbeurt onderging bij New York’s Cutler Salon. Geen lange, bruine lokken à la Hermelien meer, maar een korter dan korter koppie in strawberry blonde. Die ze meteen op de kiek zette en op haar facebookpagina plantte. Ach, als je klaar bent met filmen voor Harry Potter – laatste deel staat gepland voor november 2010 – en Burberry je niet meer nodig heeft, kun je er net zo goed flink op los experimenteren.

Wat zal haar volgende stap zijn? Een tattoo? Een piercing? In ieder geval een goed begin om het brave Harry Potter-imago van zich af te schudden.