Soepboer & Stooker pop-up concept store

Vandaag is het D-day voor Berber Soepboer en Anne Stooker. As we speak zijn deze dames, oprichters van garments & textiles shop én kleine redactiefavoriet Soepboer & Stooker, druk bezig met de voorbereidingen voor een feestelijke opening van ‘n pop-up store op... jawel, Schiermonnikoog.

Waarom daar? Schiermonnikoog is de geboorteplaats van Berber Soepboer en het is weer eens wat anders dan Amsterdam. Het stikt er bovendien van de leuke mensen die daar nu een weekendje weg zijn of vakantie vieren. Terwijl het in Amsterdam in het vakantieseizoen hartstikke rustig is, zo vertelt Berber Soepboer ons.

 

EVEN TERUGBLIKKEN

Drie jaar geleden openden Berber Soepboer en Anne Stooker, na het afronden van hun modeopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie, aan de Overtoom in Amsterdam concept store slash creatief platform Soepboer & Stooker, waar ze naast eigen ontwerpen, boeken, tijdschriften en accessoires ook exclusieve kleding van jonge ontwerpers en gerenommeerde labels als BLESS, Marloes Blaas en Reality Studio verkochten. Daarnaast was er ruimte voor exposities van kunstenaars en het geven van workshops in naaitechnieken.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Marloes Blaas maakte haar kersverse wintercollectie voor de werkende vrouw >

 
Was inderdaad. Want Soepboer & Stooker aan de Overtoom is vanaf deze maand helaas niet meer; de dames openen binnenkort een nieuw atelier in de Haarlemmer Houttuinen 165, waar ze hun eigen werk voortzetten en nog steeds workshops zullen geven. Maar in plaats van de concept store komt het duo vanaf nu met verschillende tijdelijke projecten. Bovenaan de agenda: de pop-up concept store op Schiermonnikoog. Vanmiddag om 17.00 uur plopt hier de champagne en de winkel zal tot 18 augustus te bezoeken zijn.

 
Soepboer & Stooker pop-up concept store, Langestreek 19, Schiermonnikoog

 

Meer shoptips >