Shoptip: Blackbird by Nanette

Nieuw in de winkelrekken van onze zuiderburen: de collectie van Blackbird by Nanette.

Weer voor winterjassen is het gelukkig nog even niet, maar van al dat nieuwe winterse waar in de schappen krijgen we stiekem toch zin dikke truien en mooie nieuwe leren jasjes. Komt dat even goed uit: de collectie van de Nederlandse modeontwerpster Nanette de Kools ligt sinds deze maand in de schappen. In de Belgische schappen, dat dan weer wel.

        
BELGISCHE AMBACHT
Nanette de Kools studeerde af in Chicago aan The Illinios Institute of Art op het gebied van Fashion Design. Na het behalen van haar papiertje verhuisde ze naar België, alwaar ze in 2011 haar eigen label, Blackbird by Nanette, startte. Geen standaard label, maar in de collecties vrij sobere, architectonische, rock-chic ontwerpen zonder houdbaarheidsdatum. En dat uit zich onder andere in Nanettes handgemaakte wintercollectie. Doe ons het Bomber Billy-jasje van cashmere en leer (€ 685) of het grote wollen Victoria-vest (€ 550).

Advertisement - Continue Reading Below

       
Enthousiast? Dat dachten we al. De Blackbird by Nanette-wintercollectie ligt vanaf deze maand in de rekken bij Step by Step (Lombardenvest 18) en Sien (Nationalestraat 91) in Antwerpen.

    
En als je dan toch in Antwerpen bent, breng dan gelijk een bezoekje aan Verso’s nieuwe schoenenshop >