Boekentip: Emilio Pucci

Aanvulling voor op de koffietafel; het boek over Emilio Pucci.

Hij had een passie voor vrouwen, een visionair gevoel voor stijl en oog voor kleur en design. Hij kleedde rijke erfgenamen, de internationale jetset, filmsterren en iconen als Jacqueline Kennedy en Marilyn Monroe. En hij was één van de eersten met een eigen logo. Over wie we het hebben? Emilio Pucci.

 
THE PRINCE OF PRINTS
In het koffietafelboek van uitgever Taschen wordt het verhaal van het familiebedrijf Pucci uit de doeken gedaan. Hoe het van één boetiekje uitgroeide naar een internationaal merk, hoe vooruitstrevend de Pucci's waren in interieur, atletische kleding en accessoires. Maar ook dat Pucci altijd stoffen- en printtechnologie naar een hoger level tilde (denk: lichtgewicht stoffen, pop art-prints en een vernieuwend kleurenpalet voor womenswear). Honderden foto's, tekeningen en shots uit het archief van de Emilio Pucci Foundation plaatsen Emilio Pucci's prestaties in de context van de modegeschiedenis en geven inzicht in de opmerkelijke Pucci-dynastie.

Advertisement - Continue Reading Below

 
Hebben? Voor € 53 heb je de pil op je tafel liggen. Leuk detail: je kunt kiezen uit vier verschillende covers. Kies je favoriet op de webshop van Taschen.

 
Meer modisch kijk- en leesvoer: Fifty Fashion Pieces That Changed The World >