Wil jij de mooiste H&M-designerstukken van het jaar scoren?

Dat kan vanaf nú. Want vandaag in het kledingrek: de poepie chique capsulecollectie van Eddy Anemian, winnaar van de H&M Design Award 2014.

Meest gelezen

Om je geheugen op te frissen: de Franse Eddy Anemian – inmiddels gestrikt door modehuis Dior! – mocht begin dit jaar de prestigieuze H&M Design Award in ontvangst nemen. Voor zijn winnende collectie liet de Fransman zich inspireren door Tilda Swintons personage in de film I Am Love en de Franse schilder Ingres.

Het resultaat was een technisch sterke collectie, waarvoor Eddy stoffen met een bloemdessin in stroken sneed en deze opnieuw samenvoegde om zowel structuur als een abstract patroon te creëren in zijn ontwerpen.

Advertisement - Continue Reading Below

Lees hier ELLE’s interview met dé H&M Design Award-winnaar van 2014: Eddy Anemian >

VAN COUTURE NAAR HIGH STREET
Samen met het designteam van H&M heeft Eddy nu een 10-stuks tellende capsulecollectie gecreëerd, gebaseerd op zijn winnende designs. Zijn couture snij- en naaitechnieken zijn op deze manier naar een breder publiek vertaald, met als resultaat een wat ons betreft adembenemende minicollectie.

Meest gelezen

Eddy Anemians H&M-capsulecollectie is vanaf vandaag verkrijgbaar in geselecteerde H&M-winkels en online. Wij zeggen één ding: hollen!

Victoria Koblenko verscheen in een outfit van de hand van Eddy bij de H&M VIP-shopping night in Rotterdam vorige week >