Zó draag je NOOIT meer de verkeerde beha (of maat!)

Een whopping 70(!) procent van de vrouwen koopt de verkeerde maat beha's. En dan hebben we het nog niet eens over het juiste type beha. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je iets draagt wat jij prettig vindt, maar wist je dat voor iedere cupmaat (én vorm van borsten) weer een ander type beha het meest geschikt is? Hieronder helpen we je een eindje op weg.

Oh en hier vind je de soorten ondergoed die íedereen in de kast moet hebben liggen.

Meest gelezen

CUP AA-B
Als je een kleinere buste hebt kun je prima kiezen voor een beha zonder beugels, omdat je wat minder steun nodig hebt. Beugels geven je borsten – wat je cupmaat ook is – een mooie ronde vorm, maar zwaartekrachttechnisch bieden al die mooie (kanten) triangelbeha's ook al voldoende steun voor dames met een AA tot B-cup.

Qua beugelbeha's zijn vooral demi-cups geschikt, met een randje kant of ruches langs de bovenkant voor een optisch voller effect. Ook push-up beha's zijn geschikt en geven niet alleen je decolleté, maar ook je zelfvertrouwen een boost.

Advertisement - Continue Reading Below

 

CUP B-C
Dit zijn de meest voorkomende cupmaten en dat betekent dat er genoeg keus is. Met een beugelbeha bied je je borsten voldoende steun en zeker een balconette beha is geschikt voor een middelgrote buste.

Meest gelezen

Als je blij bent met de vorm van je borsten kun je prima een niet-voorgevormde beha dragen, maar als je liever wat rondere borsten hebt of ze nèt iets voller wilt ga je voor een voorgevormde of push-up beha.

 

 

CUP D-DD
Als je grote borsten hebt ben je waarschijnlijk vooral op zoek naar voldoende steun en comfort – niet naar extra volume. Het is dus heel belangrijk dat de band aan de onderkant goed aansluit. Deze verzorgt het grootste gedeelte van de steun, dus het is zinvol om te kijken naar beha's met een bredere band van steviger materiaal.

Ook de cup moet voldoende rek en steun hebben om je borsten goed te kunnen ondersteunen. Voorgevormde beha's kunnen hierbij helpen, maar ook niet-voorgevormde cups in een sterke stof zijn geschikt. Bredere schouderbandjes kunnen ook helpen om meer steun en comfort te bieden.