De ultieme 7-items-inpaklijst voor een weekendje naar de zon

Echt, meer heb je niet nodig.

Meest gelezen

Een weekendje naar de zon voor de boeg?

Ten eerste: lucky you.

Ten tweede: pack light.

Echt, het is THE BEST. Hier op de redactie zijn wij inmiddels bloedfanatiek in het spel en gaan we iedere persreis de uitdaging aan. De voordelen op een rij van licht pakken:

> Je bent dan wel niet minder tijd kwijt aan inpakken (er moeten namelijk flink wat weloverwogen keuzes gemaakt worden), maar je koffer gaat in ieder geval wel al-tijd zonder problemen dicht.

Advertisement - Continue Reading Below

> Je hoeft geen koffer in te checken, dus dat scheelt tenminste één lange rij bij vertrek op Schiphol en bij aankomst op de plek van bestemming spring je vanuit het vliegtuig hups, de taxi in.

> Je koffer is simpelweg minder zwaar, en minder gezeul is altijd fijn.

> Er is ruimte in de koffer voor in het vakantieland gevonden schatten (souvenirs! Kleding!).

> Je hebt 's ochtends geen keuzestress over wat je in godsnaam aan moet. Je hebt namelijk letterlijk geen keuze. Je zou denken: hel op aarde, is het niet. Echt niet. Ook al blijkt dat je toch liever dat witte jurkje aan had getrokken dan die met kleurige print die je hebt ingepakt. 't Heeft namelijk geen zin om je daar druk om te maken. Je kunt er toch niets aan veranderen. Wat je wel kunt doen: een extra baantje trekken in het zwembad of een extra rondje langs het ontbijtbuffet maken, ja zelfs een uurtje langer UITSLAPEN in de tijd die je 's ochtends anders kwijt was geweest met alles aanproberen wat je in je koffer had gestouwd. Halleluja.

Meest gelezen

 
Oké? Ben je om? Dan nu: HOE doe je dit. Voor een weekendje zon is het eigenlijk simpel als wat. Hou je gewoon keurig aan deze 7 items tellende paklijst en je zit gebakken.

1. Zwemkleding
We beginnen meteen goed: zwemkleding neemt namelijk haast geen ruimte in beslag, dus je mag best twee bikini's, of een badpak en een bikini, meenemen voor één lang weekend. Kun je ook nog leuk mixen en matchen voor de derde dag.

Bikini: Marysia

Advertisement - Continue Reading Below

2. Schoeisel
We doen niet meer aan flipflops mensen, veel beter is het om sandaaltjes mee te nemen die je overdag naar het strand aan kunt, of tijdens een wandeling door een oud stadje (want die maak je in zo'n weekend nou eenmaal), maar die ook stijlvol genoeg zijn voor 's avonds wanneer je nog ergens een drankje wil doen.

Sandalen: & Other Stories

Advertisement - Continue Reading Below

3. Een niet kreukend oversized shirt
Stijlvoller dan een sarong en beter tegen zonnebrand. Plus met bovengenoemde sandalen een hele fijne outfit waar je nooit geen zin in kunt hebben. Let wel op dat je kiest voor materiaal dat niet kreukt in de koffer, geen crispy katoen of linnen dus. En je weet: oprollen is sowieso altijd beter dan vouwen.

Meest gelezen

Bloesjurk: Zara

4. Een zonnebril
Eén inderdaad. Je weet zelf wel welke je grootste favoriet is. Kies die ook, en laat je niet verleiden door te denken dat je op vakantie heus juist die ene gekke wil dragen. Doe je namelijk toch niet. Je lievelings is ook op vakantie je lievelings.

Advertisement - Continue Reading Below

Zonnebril: Ace & Tate

5. Een zonnehoed die geplet mag worden
Om de logische reden dat je 'm nodig gaat hebben en omdat-ie altijd mooi uit je koffer komt.

Flaphoed: Topshop

Advertisement - Continue Reading Below

6. Een hippie-jurk
Omdat er niets leukers is dan je inner hippie tijdens vakantie te omarmen. Een wat cleanere boho robe mag natuurlijk ook. Zoals deze:

Meest gelezen

Jurk: H&M

7. Een mooie jumpsuit voor 's avonds
Want je wil natuurlijk ook weleens iets chiquer dineren.

Jumpsuit: Stella McCartney

Koelt het 's avonds af? Dan draag je de sweater of het jasje dat je in het vliegtuig aan had eroverheen. Sowieso slim om in het vliegtuig te dragen: een jeans of track pants met cool wit T-shirt plus loaders. Kunnen altijd van pas komen als het op de plek van bestemming toch ineens regenachtig blijkt te zijn.

T-shirt: Ganni, track pants: Love Stories Intimate