11 (nieuwe) Franse muzes met dat felbegeerde je-ne-sais-quoi

Het geheim van Paris-chic; zullen we het ooit ontrafelen?

Meest gelezen

Omdat we niet uitgekeken raken op Françaises met stijl. Omdat die ‘je ne sais quoi-look onder de knie krijgen nou eenmaal heel veel studeerwerk vergt. Gewoon omdat het kan: 11 Franse muzes die het goede voorbeeld geven. Van ‘oude’ rotten tot nieuwkomers.

Ook lezen: zo word je de perfecte Parisienne in 14 stappen, volgens Caroline de Maigret >

Foto's: WireImages

 

Wie: Àstrid Bergès-Frisbey, een 27-jarige Franse actrice (ook te zien in de The Pirates of the Caribbean-sequel) en een graag geziene gast bij Chanel-feestjes en -shows.
Signature stijl: vrouwelijk. Véél (Chanel-)jurkjes, maar vaak met een stoere twist (een bikerjack, stoere boots) en af en toe een donkere spijkerbroek.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie: Emmanuelle Alt, hoofdredacteur van de Franse Vogue en razendpopulair onder de streetstylefotografen.
Signature stijl: cropped zwarte jeans, scherpgesneden blazers, kekke jacks en puntige pumps.

Meest gelezen

 
Wie: Marion Cotillard, Oscar-winnend actrice en dankzij haar looks en fabuleuze gevoel voor stijl al jaren gezicht van Dior.
Signature stijl: we zien haar het vaaks op rode lopers. En dan in de mooiste creaties van Dior Haute Couture, Erdem, Nina Ricci of Jean Paul Gaultier.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie: Lou Doillon, een 30-jarige alleskunner (actrice, zangeres, model) en fashion royalty, want dochter van Jane Birkin.
Signature stijl: een perfecte mix van mannelijk en vrouwelijk, met een flinke dot moeiteloze Paris-chic en je-ne-sais-quoi-haar.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie: Lou Doillons halfzus Charlotte Gainsbourg, dochter van Jane Birkin en de Franse zanger Serge Gainsbourg, actrice (Nymphomaniac), zangeres en voormalig Balenciaga-muze.
Signature stijl: laid-back looks, maar mét – ja, daar is-ie weer – die Franse geregisseerde nonchalance.

 

Wie: Carine Roitfeld – wie kent de inmiddels 58-jarige niet – voormalig hoofdredacteur van de Franse Vogue, topstilist en nu de drijvende kracht achter CR Fashion Book.
Signature stijl: vaak te spotten in gewaagde all-black looks met kokerrok of jurk (helaas soms met bont), hoge hakken en net-uit-bed-haar en -make-up.

Meest gelezen

 

Wie: Caroline De Maigret (37), voormalig Chanel-muze en catwalkmodel uit de jaren negentig (tegenwoordig loopt ze opnieuw shows voor Chanel en Alexander Wang), tevens kleindochter van de voormalig Franse minister Prince Michel Poniatowski, dochter van Count Bertrand de Maigret en eigenaresse van een platenlabel.
Signature stijl: nonchalant maar charmant. Ze draagt jurken, rokken en broeken maar altijd met een tomboy-touch.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Wie: Audrey Tautou (37), Franse actrice vooral bekend om haar rollen in Amelie en Coco Avant Chanel en als gezicht van Chanel No. 5.
Signature stijl: iets klassieker dan haar mede-Françaises; pixie cut, cropped pantalons, nautische tops en ballerina’s.

 

Advertisement - Continue Reading Below

Wie: Elisa Sednaoui (26), model, muze van Karl en BFF van Christian Louboutin.
Signature stijl: feestelijk doch subtiel, met zo nu en dan een frivool hoedje.

Meest gelezen

 

Wie: Joséphine de La Baume (28), model, actrice, zangeres (wat zijn ze toch getalenteerd, die Fransen) en vrouw van producer Marc Ronson.
Signature stijl: glamorous, sexy, en rock ‘n roll-chic.

 

Wie: de Courtin-Clarins girls. Zussen Claire en Virginie en hun nichtjes Prisca en Jenna zijn erfgenamen van het fortuin van beautymerk Clarins en jetsetten de wereld rond.
Signature stijl: chic met op feestjes soms gewaagd bloot.