Wáárom hebben shirts (bloezen, overhemden, hoe je ze ook wil noemen) en broeken voor vrouwen eigenlijk knopen aan de tegenovergestelde kant van die voor mannen?

#durftevragen.

Wellicht heb je de herkomst van de knopenverdeling al eens ergens opgevangen, misschien ben je het weer vergeten of stond je er überhaupt nog nooit bij stil. Hoe dan ook: we hebben een antwoord op de vraag.

En daarvoor gaan we all the way back naar het moment waarop de knoop een mode-ding werd, zo rond de 13e eeuw. In die tijd konden alleen welgestelde vrouwen het zich veroorloven om kleding met knopen te dragen. En omdat precies die vrouwen zich in die tijd lieten aankleden (dus een clubje lady maids hadden dat ze in hun outfits hees), was het dus heel logisch dat de knopen andersom zaten. Iemand anders dan de vrouw zelf moest namelijk de knopen open en dicht krijgen iedere dag.

Time for change?

Rijst nu de vraag: vinden we het tijd worden om hier eens verandering in te brengen, nu we A onszelf aankleden en B steeds meer kledingmerken unisexcollecties invoeren, en de eerste winkels die hun vloer niet meer opdelen in een dames- en herenafdeling het levenslicht zien? Of vinden we dit juist een mooie traditie die in stand moet worden gehouden?

Schroom vooral niet je mening te delen.

Text, Font, Line, Brand, Banner, Logo, pinterest
.