Melania Trump kopieert wederom de kledingstijl van Jackie Kennedy

Maar is dat dan een probleem?

Meest gelezen

Bij Melania Trump ligt alles wat ze doet, en dus ook wie ze nadoet en waarom, onder een vergrootglas. Niet heel vreemd, want het verloop van haar carrière – model wordt vrouw-van wordt zakenvrouw wordt presidentsvrouw – riekt volgens verschillende Trumpcritici naar... nou ja, al die dingen die heel vrouwonvriendelijk zijn om te zeggen. Jaloers vrouwengedoe, wat mij betreft. Gevalletje seksediscriminatie wellicht?

Advertisement - Continue Reading Below

Toegeven, Melania heeft een eigenaardig voorkomen: een strakgetrokken blik, een afwezige houding, en een Sloveens accent waar mensen (oa Gigi Hadid) heel makkelijk grapjes over kunnen maken. Ze heeft ook wel een turbulent leven. En ze doet ook wel gekke dingen. Zoals die keer dat ze een toespraak hield tijdens de Republikeinse conventie in Cleveland, die wel heel erg leek op een toespraak eerder gehouden door Michelle Obama. En ja, Melania's man is een – op zijn zachtst gezegd – opmerkelijk figuur. Hoeven we verder niet over uit te wijden.

Meest gelezen

Toegegeven: ze zegt ook vaak genoeg normalemensendingen. Zoals die keer dat een journalist van The New York Times haar een hoer had genoemd, en dat dit bij model Emily Ratajkowski, terecht, in het verkeerde keelgat schoot. Die twitterde er vervolgens over en Melania retweette dankbaar dat meer vrouwen voor elkaar zouden moet opkomen.

Met haar kleding is volgens velen ook van alles aan de hand. Er is een hele lijst van ontwerpers die beweren Melania niet te willen kleden, waarover dan weer wordt geschreven op het moment dat Melania dan toch wordt gesignaleerd in kledij van een ontwerper op die lijst. Of zoals die keer dat Melania zwart droeg op een evenement waar de dresscode in het kader van vrouwenrechten wit was. Dat was ook wel een beetje dom.

Maar wat Melania écht achtervolgt sinds haar verschijning op de presidentiële inauguratie, is de vergelijking met Jackie Kennedy. Net als Jackie droeg Melania een blauw pak inclusief handschoenen naar de inagauratie van haar man.

Jacky Kennedy, Melania Trump

En dat doet ze sindsdien wel vaker, zich kleden naar voorbeeld van Jackie. En hoewel het leuk is om de vergelijking volledig uit te pluizen en uit de context te trekken, kunnen we het ook gewoon wegzetten als een ode aan een stijlicoon. En dan is Jackie Kennedy een prima keuze voor een presidentsvrouw.

Jacky Kennedy, Melania Trump
Jackie Kennedy arriveert op het vliegveld van Palm Beach in 1973.
Melania Trump stapt uit vliegtuig op het vliegveld van Palm Beach in 2016.