Stijlinspiratie: zo kleed je je als de Olsens

Die zogenaamde slobberkleren zijn voor een generatie vrouwen heel belangrijk.

Meest gelezen

Er valt veel van de kledingstijl van de Olsen twins te leren, met als belangrijkste les dat oversized en sober niet gelijkstaat aan stijlloos. In tegendeel. Mary-Kate en Ashley Olsen, die vaak genoeg in hun 9-to-5-'slobberkleren'-van-kasjmier met cappuccino en peuk worden vastgelegd, wisten die desbetreffende nonchalante stijl om te zetten naar een miljoenen mode-imperium: modelabel The Row.

Pre Fall 2016 Collection

A post shared by The Row (@therow) on

Advertisement - Continue Reading Below

Generatie Y

Sinds zij zich in de kijker speelden met de boholook van stylist Judy Swartz, hebben zij 'lappenstofchic' omgezet naar een luxueuzere, volwassenere benadering van mode. Een manier van kleden die past bij de generatie-Y-vrouw die voor comfortabele kleding van kwaliteitsstoffen kiest, minder koopt, meer uitgeeft en langer met haar kleding doet. Vrouwen die zich niet willen conformeren aan wat mannelijke ontwerpers als 'vrouwelijk' bestempelen, maar kiezen voor ontwerpers die weten wat het is om een vrouwenlijf te hebben en hoe dit zonder 'seksuele aannames' vorm te geven.

Meest gelezen

Esthetisch en praktisch

Ontwerpers zoals Phoebe Philo, Hannah MacGibbon, Clare Waight Keller en Stella McCartney en dus ook de Olsens dienen deze groep vrouwen. Hoewel we de laatste seizoenen in de vrouwenmode weer ruimte maken voor een ironisch-meisjesachtige en eclectische manier van kleden – de Gucci-stijl van Alessandro Michele – blijven de esthetische en praktische kleren van de tweeling een bron van inspiratie hoe je je óók kan kleden.

Neem er een voorbeeld aan.

Waarom de Olsens al die lagen dragen >