Zie jij jezelf al in een vintage Givenchy-jurk?

Dan hebben we een site voor je.

Meest gelezen

Voor alle vrouwen die goed overweg kunnen met de naaimachine en alle modestudenten die wel genoeg hebben van de zoveelste athleisure-collectie, hebben we een site vol met vintage patronen gevonden. Vintage Patterns heet het en het bestaat uit meer dan 83.500 patronen die minstens 25 jaar oud zijn.

Hollywoodkostuums & jumpsuits uit de jarenzeventig

De patronen die je er kunt downloaden zijn onder andere afkomstig van Butterick, Stretch & Sew of Simplicity (vergelijkbare met de Burda, voor de Hollandse naaiers onder ons). Klinkt misschien heel huisvrouwerig, maar het tegenovergestelde is waar.

Advertisement - Continue Reading Below

Je vindt op de site bijvoorbeeld ook een avondjurk uit 1930 naar voorbeeld van een jurk die actrice Mary Carlisle droeg of een Givenchy-jurk waar Audrey Hepburn mee op de kiek ging. We gaan door: cocktailjurken, een Spaans Hollywoodkostuum, dansjurken uit 1928, jumpsuits uit de jarenzeventig; ze hebben het allemaal in hun database.

Vintage Patterns
Vintage Patterns
Meest gelezen

Pre Instagram

We zijn nogal enthousiast, zoals je merkt. Ben je minder do-it-yourself dan kun je op de overzichtelijke site – geordend op jaartal, kledingstuk, ontwerper en meer – alleen al uren kwijt zijn aan alle de mode-illustraties en jezelf verliezen in een tijd pre Instagram waarin vrouwen nog in patronenboeken snuffelden om op de hoogte te zijn van de laatste mode.

Vintage Patterns

Komende herfst zit je er geruit bij. Dit zijn je opties >