Als jij een Kim Kardashian-legging was, welke zou je dan zijn?

Als je kiest voor nummer zes ben je een heldin.

Kim Kardashian

Oké, we dachten zelf eigenlijk ook dat we uitgekletst zouden raken over de legging. We hoopten het, dachten het, maar deden het niet. Dat komt door de cijfers. Volgens cnbc.com was athleisure-mode in 2016 in Amerika alleen al goed voor 38,1 miljoen dollar omzet en naar verwachting zal dit in 2020 het dubbele zijn.

De athleisure-trend én daarmee de legging gaan voorlopig nergens heen. Iets wat Kim Kardashian West altijd al wist (of zelfs de oorzaak van is?). Ze heeft een paar favorieten waarvan niemand weet of het iemand anders staat dan mevrouw West, maar omdat we de cijfers zo indrukwekkend vinden, gaan we toch een poging doen te ontrafelen of er varianten zijn die ook door de gewone sterveling te dragen zijn.

Welke legging kies jij?

Advertisement - Continue Reading Below

1. Het wielrennersbroekje

De broek waarvan we dachten dat-ie nooit terug zou keren en dat gebeurde ook niet. Totdat cultlabels en Kim vonden dat het tijd werd om het wielrennersbroekje af te stoffen (want lekker edgy) en de straat op te sturen. Welnu, kies jij optie één, dan beschik je over lef en een goed lijf (denken we).

Advertisement - Continue Reading Below

2. De zwarte kuitlegging

Als Kim een legging draagt naar de sportschool (gaat Kim eigenlijk wel naar een sportschool? traint ze niet gewoon thuis?) kiest ze meestal voor een kuitvariant. Waarom? Niemand met korte benen weet het. Vind jij dit een geschikte broek, dan ben je waarschijnlijk een gazelle. Good for you.

Advertisement - Continue Reading Below

3. De witte legging

Over de witte legging hebben we al te veel gezegd. Laten we het daarbij houden. Als jij deze optie kiest, durf je in ieder geval tegen heel veel modewetten in te gaan en ben je daardoor alleen al een topper.

Advertisement - Continue Reading Below

4. De legging-broek

Eén van de meeste gestelde modevragen betreft een tregging: is het een legging of een broek? Waarop wij antwoorden: beiden. Dit is een prima geklede optie. Met de schoenen erbij lijkt het net alsof de broek doorloopt en die look is sowieso een hit op de catwalk en onder vrouwen met korte(re) benen. Kies je legging nummer vier dan bevind jij je aan de veilige kant van het modespectrum. Niets mis mee.

Advertisement - Continue Reading Below

5. De blauwe feestlegging

Dit is niet een gewone kleur blauw. Dit is disco-blauw. Bewonderenswaardige bovenkledingkeuze, voor bij deze metallic legging. De Prada-tas, lekker nonchalant, maakt het af. Kies je nummer vier, dan ben je een fuifnummer.  

Advertisement - Continue Reading Below

6. De Cher-look

Uitdagender wordt het niet. Kies je deze optie, dan ben je een heldin, want een beetje relaxt over straat ga je natuurlijk niet in deze legging. Het lijkt eigenlijk meer op een panty zonder voet en dat is het waarschijnlijk ook. Behalve dat deze wellicht door manlief is ontworpen en twee nullen duurder is dan de variant die ieder normaal mens zou kopen.