Denimmerken die iedere modeliefhebber zou moeten kennen

Je derrière zal je dankbaar zijn.

Fashion Week herfst/ winter 2018

Niet om heel dramatisch je dag te infiltreren: maar een perfecte jeans vinden is een zenuwslopende bezigheid die niet altijd tot een goed eind wordt gebracht. Een nieuwe denim aan je bestaande garderobe toevoegen, die ook nog eens aan al je eisen voldoet, neemt nogal wat tijd in beslag.

Daarom zijn wij er. We tonen hier tien – door modeliefhebbers approved – denimmerken. Van de jongste labels tot aan de jeans die bijna alle modeweken domineren: kies hier de beste fit voor jou.

Advertisement - Continue Reading Below

3 x 1

Pretty in pink @sabinasocol

A post shared by 3x1 (@3x1) on

Grote kans dat je dit jeansmerk tijdens het swipen door streetstylefoto's tegen bent gekomen. Die broeken met gerafelde zoom, jep die zijn vast en zeker van 3 x 1. De ontwerpers van dit merk rafelen en knippen de jeans tot op een zekere stijlvolle hoogte. Precies genoeg om trendgevoelige jeans voor een langere tijd houdbaar te maken. 

3x1.us

Advertisement - Continue Reading Below

Re/ Done

Finding the light @josefinehj in the “Straight Skinny” #myredones #shopredone

A post shared by RE/DONE (@shopredone) on

Dit Californische jeanslabel is een favoriet onder modeliefhebbers die zich bezighouden met upcycling. Re/ Done geeft oude Levi's een make-over, waardoor deze geschikt zijn voor de 21e eeuw. Denk: hoge taille, ronde billen, rechte pijp. Het schijnt zo te zijn dat Gigi Hadid en Cindy Crawford graag hun broeken bij Re/ Done halen. We raden zo dat dit een perfect match is. 

shopredone.com

Advertisement - Continue Reading Below

Trave Denim

Faye in modern love.

A post shared by TRAVE (@travedenim) on

Trave Denims lancering vond afgelopen herfst plaats, wat het jeansmerk de jongste uit het rijtje maakt. Op de site vind je niet een heel grote collectie broeken maar net genoeg voor jou om je perfecte pasvorm te vinden. Houd dit denimmerk in de gaten. 

travedenim.com

Advertisement - Continue Reading Below

M.i.h Jeans

Denim re-tailoring. The Marty jean #mihjeans #ss18

A post shared by M.i.h Jeans (@mihjeans) on

Het Londense M.i.h. Jeans biedt een uitgebreide collectie hebberigmakend spijkergoed aan én geeft daarnaast de optie om je jeans te customizen.

mih-jeans.com

Advertisement - Continue Reading Below

Mother Denim

Er is een reden dat deze broek zo geliefd is door modellen; de broeken van Mother Denim hebben namelijk een perfecte pasvorm. Naast de klassiekers hebben ze ook wat meer on-trend-achtige-jeans.

motherdenim.com

Advertisement - Continue Reading Below

Frame

Introducing the new boyfriend jean #PS18

A post shared by FRAME (@frame) on

Frame heeft nogal een grote aanhang beroemdheden en influencers, wat Frame misschien wel het coolste merk van het moment maakt. Van een blauwe klassieker tot aan je bestzittende denimrok: dit jeansmerk heeft het.  

frame-store.com

Advertisement - Continue Reading Below

Citizens of Humanity

@lisahahnbueck adds some flare(s) to her weekend look. #modelcitizen

A post shared by Citizens of Humanity (@citizensofhumanity) on

Een gekleurde, witte of traditionele denim, Het Amerikaanse Citizens of Humanity draait er zijn handen niet voor om. Naast het flinke aanbod broeken vind je op de website ook genoeg spijkerjasjes en -rokjes. 

citizensofhumanity.com

Advertisement - Continue Reading Below

Current/ Elliot

De makers van de broeken van Current/ Elliot hebben oog voor de toekomst maar laten zich beïnvloeden door het verleden, zo staat op de site. Vooral de boyfriendjeans is populair onder de dragers van het merk. Het label ging samenwerkingen aan met onder andere Marni, DVF, Joseph Altuzarra, Mary Katrantzou en Charlotte Gainsbourg – niet de minste namen in de modewereld. 

currentelliot.com

Advertisement - Continue Reading Below

Goldsign

Deepest indigo, highest rise. The Trouser Jean, available now at @goop.

A post shared by GOLDSIGN (@goldsigndenim) on

Nog een jonkie in de lijst. Het merk bestaat sinds 2016 maar is een van de snelstgroeiende merken sindsdien. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de jarennegentigpasvorm die alle Goldsign-broeken hebben. 

goldsign.com

Advertisement - Continue Reading Below

Mick Keus

flared jeans @esteeheinsbroek

A post shared by M I C K K E U S (@mickkeus) on

Net als Re/ Done gaat Mick Keus met oude Levi's-broeken aan de slag. Met als grote verschil dat alle jeans van de Amsterdamse Mick speciaal naar de wensen van de klant zijn gemodelleerd. 

mickkeus.nl