Modetrend winter 2011: edelstenen

Instant luxe: dit najaar hullen we ons in de rijke kleuren van robijnen, smaragden en saffieren.

STEENGOED
Buiten is het koud, maar binnen warmen wij ons aan de intense kleuren van edelstenen. Designers graaide gretig in het juwelenkistje voor hun kleurenpalet. We durven zelfs te zeggen dat geen trend zo alomtegenwoordig was op de catwalks van Parijs, Londen en Milaan als die van de edelsteentinten.

 

We zagen het gebeuren bij Marc Jacobs en Céline, bij Diane von Furstenberg, bij Fendi en bij Prada. Maar nergens schitterde het zo spectaculair als bij Gucci. Ontwerpster Frida Giannini strooide kwistig met robijnen en saffieren, alsof het niets was. Wees haar maar dankbaar: want een slimme kleurinjectie is een van de makkelijkste manieren om je wintergarderobe een verbluffende najaarsupgrade te geven.

Advertisement - Continue Reading Below

 

TIP!

Deze kleurentrend is in feite de color blocking trend in disguise. Er mag dus naar hartenlust gecombineerd worden: het warme rood van robijnen in de mix met het betoverende groen van smaragd? Gewoon doen! Geel en paars bij elkaar? Prachtig!

 

Ook als je het liever rustiger aan doet zit je gebakken. Combineer dan met chic bruin of draag verschillende schakeringen van je favoriete steen ton-sur-ton. Een potje stralen gegarandeerd.

 

Nog veel meer trends winter 2011 >