Zoek niet verder: dit is jouw perfecte zonnebril

De zon schijnt volop, maar welk paar nieuwe sunnies past perfect bij jou? We leggen je graag uit welke zonnebril het best op jouw neus staat.

Meest gelezen

Ze zijn er weer: de nieuwe monturen voor 2014 die pópelen de ster van de zomer te worden. En dan staan de (web)winkels ook nog vol met ultieme klassiekers als de Wayfarer, het cateye-model, de rode John Lennon-bril, het pilootje (aviator) en de oversized zonnebril… Help!

Welk model jou nu het allermooiste staat? Dat hangt simpelweg af van je gezichtsvorm. Daarom voor eens en voor altijd: deze (zonne)brilmonturen passen het best bij één van deze vijf gezichtsvormen.

Advertisement - Continue Reading Below

En de slimmerik kiest meteen een (bij)passend kapsel >

EEN VIERKANT GEZICHT
Gezegend met een sterke kaaklijn en brede jukbeenderen? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een vierkante gezichtsvorm.

> Doen: De druppelvormige aviator is purrrfect. Hoe groter, hoe beter. Daarbij zorgen ronde of ovale zonnebrillen ervoor dat je gezichtslijnen iets verzacht worden. Een brede kaaklijn verbloem je met een vlindervormige bril, oversized en super ladylike.

Meest gelezen

> Liever niet: Zonnebrillen met een dun montuur of vierkante zonnebrillen kun je beter in de rekken laten hangen.

> Kopen: Bobbi Brown Eyewear 'The Dakota' (€ 130), Linda Farrow cateye zonnebril (€ 420), Topshop oversized zonnebril (€ 20)

 

Advertisement - Continue Reading Below

EEN ROND GEZICHT
Met zo’n zachte gezichtsvorm kun je je wangen heel slim en mét zonnebril iets afslanken.

> Doen: Ga voor een model dat breder is dan je gezicht. Jawel, het Wayfarer-model wordt jouw nieuwe beste vriend. Hoekige brillen zoals vierkante en rechthoekige monturen zijn trouwens ook een uitkomst, deze geven je gezicht iets meer lengte. Voor extra optisch bedrog kies je er een paar gradient glazen bij uit.

> Liever niet: Kleine, ronde zonnebrillen. Ook oversized en rond maken het er allemaal niet beter op.

> Kopen: Ray-Ban Wayfarer (€ 160), Thierry Lasry D-frame zonnebril met gradient glazen (€ 335), Topshop Wayfarer-model (€ 18)

Advertisement - Continue Reading Below

 

EEN LANGWERPIG GEZICHT
Jouw snoet kan wel wat extra breedte gebruiken, maar pas op: zorg dat je zonnebril niet breder is dan het breedste deel van je hoofd.

> Doen: Het sleutelwoord is balans. Kies bijvoorbeeld voor een vierkante bril met afgeronde hoeken. Of een breed model, maar met een strakke bovenkant van het montuur. Ook ronde en ovale modellen staan je goed, maar houdt het binnen proporties.

> Liever niet: Een te kleine zonnebril is een no-go. Voor je het weet denken mensen dat je de zonnebril van je kleine broertje of zusje hebt gepikt.

> Kopen: Stella McCartney vierkante zonnebril (€ 190), 3.1 Phillip Lim mirrored zonnebril (€ 225), Dries Van Noten zonnebril (€ 270)

 

Meest gelezen

HARTVORMIG GEZICHT
Ook wel een ‘diamantvormig’ gezicht genoemd, met een ietwat puntige kin en brede jukbeenderen en voorhoofd.

> Doen: Retro! Helemaal jouw stijl. Zo staat de cateye – met schuin oplopende hoeken – perfect op je neus. Ook monturen met een kleurtje zorgen ervoor dat de aandacht meer naar je ogen worden getrokken. Alsof het niet op kan: rechthoekige modellen en de Wayfarer doen het góed op jouw hartvorige gezichtje.

> Liever niet: Groter is in dit geval absoluut niet beter, blijf liever uit de buurt van de oversized modellen.

> Kopen: Quay Australia 'Kitty' (€ 39,95), Miu Miu cateye zonnebril (€ 339,10), Prada D-frame zonnebril (€ 215)

 

EEN OVAAL GEZICHT
Mazzelaar! Met een ovaal gezicht kom je (bijna) overal mee weg.

> Doen: Probeer alle, maar dan ook echt ALLE zonnebrillen die je mooi vindt. Vierkant, rond, piloot of uniseks; als je zonnebril maar niet te klein is. Een groot montuur staat het mooist bij een ovaal gezicht en accentueert de jukbeenderen.

> Liever niet: Let op de stand van de pootjes van de zonnebril. Als de pootjes laag aan het montuur zitten, kan dit zorgen voor een optisch langer gezicht. Zonde, er is vast een beter exemplaar voor jou.

> Kopen: Komono 'Dreyfuss' (€ 44,95), Illesteva 'White Chapel' cateye (€ 220), Oliver Peoples X Isabel Marant 'Daria' (€ 262,20)

 

Outfitadvies! Ben jij een Cameron, Beyoncé of Cara? Draag dit dan wel (én niet) >