(onverwachts) stijlicoon Nina Simone

Kruip in haar kleren en hoofd...

Meest gelezen

Tijdens de fashion week in New York vielen veel dingen op, maar één ding sprong er echt uit, of beter verwoord, één stijlicoon sprong er echt uit, namelijk Nina Simone. Derek Lam opende zijn s/s 2016 show met een model dat niet alleen qua looks een evidente referentie naar Nina Simone maakte, de gehele collectie ademde Nina. Haar individualiteit en progressiviteit mixte Derek met zijn eigen voorliefde voor de jaren '70, inclusief opvallende accessoires, suède trenchcoats en cut-out leren schoenen. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen
Derek Lam s/s 2016

Hoewel bij Proenza Schouler er overduidelijk de flamengo werd gedanst, was ook daar sprake van Nina als muse. Wij vonden gelijkenissen tussen de kleren van Simone en de ontwerpen van de heren Jack McCollough en Lazaro Hernandez. Daarnaast betekent niña in het spaans klein meisje en is de flamenco een spaanse dans en en en .. nou goed, het had allemaal met elkaar te maken. Tot slot hoorden we bij de Calvin Klein show een heavy metal remix van i’m feeling fine.
Afgaande op deze toekomstpijlers, geen fluffy meisjesachtige Clueless-revival maar jaren-zeventig-activisme en politiek engagement.

Proenza Schouler s/s 2016

Behalve in je kledingkast, vind je Nina komende seizoenen ook op beeld. In december komt de langverwachte biopic Nina (gespeeld door Zoe Zaldana) over Nina’s leven uit. De film lag vanwege raciale en politieke meningsverschillen al een tijdje in de kast. Via Netflix is nu al de documentaire What happened, Miss Simone te zien...

Kruip in haar hoofd en kleren. Luister vooral veel naar haar muziek.