Gespot: Omahakken zijn terug

Niet alleen voor je oma, jij mag ze ook dragen.

Meest gelezen

Lelijk? Integendeel. Blokhakken, en dan het kleine formaat, zijn terug op de catwalk, op straat en straks aan jouw voeten.

De omahak is lager dan zes centimeter en zo breed als een Post-it-blaadje. We zagen ze de afgelopen maanden verschijnen bij Chanel met de iconische zwarte neus, bij Creatures Of The Wind en 3.1 Phillip Lim als sandaal en bij Dolce & Gabbana in fluweel met barokelementen. En ook op straat is de trend al opgepakt.

Advertisement - Continue Reading Below

Vintage of nieuw; deze lente zijn de granny’s nieuwe favoriet. Want meer dan prima te combineren met een ruimvallend jurkje, onder een flared jeans en zelfs onder een culotte. Enne (ssst) heel prima op te lopen.

 

Meest gelezen

 
GROOTMOEDERSHAKKEN
Jaja. Wie zegt dat hoge hakken echte liefde is, heeft het mis. Afgelopen jaren zien we namelijk dat mode ook comfortabel kan en mag zijn. Sneakers vullen het straatbeeld en de kitten heel (het smalle, lage hakje) is niet langer een taboe. In tegenstelling tot hakken die hoger dan zes centimeter zijn, bieden de lage blokhakjes ondersteuning en stabiliteit. Daar laat de hoge krachtpatser, hoe mooi ook, je toch in de steek.

Zie het dus als een win-winsituatie: met grootmoedershakken hou je het een hele dag vol, kunnen altijd én zijn beter voor lijf en ledematen. Hear, hear!

Onze favoriet? De Chanel-hakken. Of een andere slingback-variant; duik toch maar eens in oma’s kast en check of ze daar niet liggen te versloffen. Dat zou toch eeuwig zonde zijn...

Ondertussen introduceert Chanel de couture-hoodie. Om in te trouwen.