Vetements jeans for everybody!

Wederom nieuws over Vetements, zonder dakje op de 'e'.

Meest gelezen

Zonder uitzondering wordt er met het inluiden van een nieuw modeseizoen ook een nieuw mode-item opgeworpen. Een broek, jas of tas die je bij ieder model, iedere blogger, socialite – en ga zo maar door – ziet die er op dat moment ‘toe doet’. Dit seizoen hebben we er weer zo één: de jeans van Vetements. Van Miroslava Duma tot Camille Charriere, iedereen loopt ermee.

Wat is er nou precies zo bijzonder aan deze jeans? We leggen uit.

Advertisement - Continue Reading Below

 
HANDGEMAAKT
Voor een jeans van Vetements worden twee vintage spijkerbroeken tot één broek gereconstrueerd, waarna de zakken worden verwijderd. Alle spijkerbroeken worden in het atelier in Parijs vervaardigd. In één jeans zit meer dan zes uur handwerk. Je kunt wel begrijpen dat om die reden iedere spijkerbroek als uniek item het atelier verlaat, iets wat je aan het prijskaartje af kunt lezen. Een Vetements-jeans kost € 1150. Dit bedrag schijnt niet iedereen te deren. Binnen enkele dagen was de broek bij MachtesFashion.com en Net-a-Porter.com uitverkocht.

Meest gelezen

 

 
COMING SOON
Wat geldt voor de jeans, gaat ook op voor de uitzonderlijk populaire oversized hoodie – van € 450 – met coming soon op de mouwen en een filmstill van Jack & Rose (Titanic) op de borst. De trui is inmiddels uitverkocht.

Het lijkt wellicht ietwat overdreven. Al die aandacht voor een jeans gemaakt van twee vintage items en een hoodie met een afbeelding uit een film, maar juist die twee items weten de zeitgeist goed te duiden; een collectieve mentaliteit die zich laat verwoorden door onconventionele en simpele vetements, oftewel kleren.

 
ANTI-FASHION
Vetements maakt gewoon kleding die je wil dragen. Een tijdlang was mode heel serieus met daarbij heel serieuze kleren, Vetements is anti dat mode-etablissement. Geen wonder dat de prijzige broek en hoodie zo gretig gekopieerd worden door highstreetketens. En dat is goed nieuws, voor velen onder ons.

Zonder twijfel ga jij deze herfst/wintercollectie 2016 van Vetements ook overal zien >

Bron: ELLEuk.com