Er is een reden dat Alexa Chung met Mary Jane's (weg)loopt

En jij haar binnenkort zal volgen.

Meest gelezen

We zitten in een periode waarin alles kan, maar waar tegelijkertijd geen ruimte lijkt te zijn voor twijfel. Dus als je plat gaat, ga je plat. Als je voor doorzichtig gaat, ga je bloot. Of je nu sneakers aantrekt of de meest onmogelijke hoge hakken, het gaat in ieder geval nooit zonder statement.

Hoe het ook met mode gaat: na het vertrekken van een trend-item is het gewoon een kwestie van aftellen totdat het weer zijn intrede doet. Zodoende dat na de grannyschoen de Mary Jane's weer in het straatbeeld verschijnen. Want: net zo makkelijk te combineren met je blote enkel onder je iets te korte (afgeknipte) broek. En ook nog eens net zo (en misschien nog wel meer) comfortabel vanwege die typerende (één of meerdere) bandjes over de wreef van je voet (ja ook die hogere met blokhak).

Advertisement - Continue Reading Below

Of dit nu de enige redenen zijn dat deze trend mondjesmaat weer aan de voeten worden gesignaleerd? Nah. Van Gucci tot aan Armani; de MJ's schuifelden massaal over de catwalkvloer tijdens de internationale fashion weeks. Omdat ze in de eerste plaats gewoon heel leuk zijn om te zien.

Agnes B.
Agnes B.
Anna Sui
Anteprima
Armani privé
Etro
Gucci
Dolce & Gabbana

Volg jij Alexa's voorbeeld?