Bresaola-ricottarolletjes-met-knoflookolie
Mjam: deze Italiaanse rolletjes van bresaola doen denken aan carpaccio, maar smaken een stuk spannender!
Door Liselotte Legebeke
Deze Italiaanse rolletjes van bresaola doen denken aan carpaccio, maar smaken een stuk spannender! Een heerlijk voorgerecht voor kerst.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 1 uur
Ingrediënten
Ingrediënten
- 200 mL
olijfolie
- 4
tenen knoflook
- 4
grote blaadjes basilicum
- 200 g
ricotta
- 12
plakjes bresaola
- 50 g
rucola
- 1/2
citroen
Extra
vershoudfolie
Bereiding
Bereiding
- Stap 1Verwarm de olijfolie met de gepelde knoflooktenen 10 min op laag vuur. Laat de knoflookolie afkoelen.
- Stap 2Snijd het basilicumblad fijn. Meng de ricotta in een schaal met wat zout, versgemalen peper en het basilicum. Schep op elk plakje bresaola een lepel ricotta, leg er wat blaadjes rucola op (evt gescheurd) en rol de bresaola op.
- Stap 3Leg de rolletjes naast elkaar op een schaal. Schenk de knoflookolie over de bresaolarolletjes en knijp er wat citroensap over uit. Bestrooi met fleur de sel of zout en versgemalen peper. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat 1 uur in de koelkast marineren.
Bestrooi de bresaolarolletjes met krullen parmezaan, of serveer er partjes meloen bij. Alternatief voor bresaola: carpaccio of gedroogde ham.
Warme soepen met recept
Bladerdeegtaart met witlof
Maken: warme camembert uit de oven
5x recepten met coquilles
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder