*Dashi?

Dashi is een heldere Japanse bouillon op basis van kombu (gedroogd zeewier) en katsuobushi (gedroogde, gefermenteerde tonijnvlokken). Klinkt misschien ingewikkeld, maar dashi maken is juist heel eenvoudig. Het is een kwestie van water koken en daarin de genoemde ingredienten laten trekken. Kies wel de dashikombu, dat is ouder, sterker smakend zeewier. Als je het lekker vindt kun je met de kombu nog andere smaakmakers mee laten trekken, zoals citroengras en gember. Dan is het officieel geen Japanse dashi meer, maar lekker is het wel.

**Smokkelen?

Liever een shortcut? Meng 200 g kant-en-klare mayonaise met een flinke bos grof gehakte koriander, de geraspte schil van 1 limoen, het sap van de helft van die limoen, en 2-3 el mierikswortelpasta. Zet even de staafmixer erop meng goed. proef en voeg eventueel een snuf zout toe (kant-en-klare mayonaise is vaak aan de zoete kant).

ELLE Eten tipt: mooie borden
vierkant dinerbord
Cosy & Trendy vierkant dinerbord
Shop bij Bijenkorf.nl
Credit: Cosy & trendy
aardewerk dinerbord
Costa Nova aardewerk dinerbord
Credit: Costa Nova
aardewerk dinerbord
Hema aardewerk dinerbord
Credit: hema
keramiek dinerbord
HKliving keramiek dinerbord
Credit: HKliving
Metaal Dinerbord
HAY Metaal Dinerbord
Keramiek pastabord
HKliving Keramiek pastabord
Credit: HK living
geperst glas ontbijtbord
Iittalia geperst glas ontbijtbord
Credit: iittalia
Set van twee aardewerk dinerborden
Serax Set van twee aardewerk dinerborden
Credit: Serax