Romige burrata met gekaramelliseerde paddestoelen, cavolo nero en spicy boter
Een van onze favoriete recepten uit ELLE à Table
De combinatie van koele burrata met warme paddestoelen en spicy boter maakt dit een verrassend recept. Op het bord vermengt de romige kaas zich met de sappen van de groente, en het resultaat is heerlijk. Het gerecht is ook nog eens snel klaar. Eenvoud op z’n best.
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
- 4
-8 ansjovisfilets
- 1/2
groene peper, in dunne ringen
- 1
citroen, geraspte schil en sap
citroen, geraspte schil en sap
- 100 g
boter
- 400 g
paddestoelen, bijvoorbeeld cantharellen, kastanjechampignons, shiitake
- 1
teen knoflook, fijngehakt
- 200 g
cavolo nero (palmkool), gewassen, harde steeltjes verwijderd en in grove stukken
- 1
kneepje citroensap
- 30 g
boter
- 1/4 tsp.
gerookt paprikapoeder (hot)
- 1/4
pul biber (rode pepervlokken, online of Turkse winkel)
- 250 g
burrata
- 10 g
bladpeterselie, grof gehakt, ter garnering
Knapperig brood, voor erbij
knapperig brood, voor erbij
Bereiding
- Stap 1Doe de ansjovisfilets in een kleine kom met 1 el van de ansjovisolie en de peper. Voeg het citroensap en de rasp toe. Laat marineren terwijl je de rest van het gerecht maakt.
- Stap 2Smelt 50 g boter in een grote koekenpan op hoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen de paddestoelen en knoflook toe en bak tot de paddestoelen goudbruin worden en beginnen te karamelliseren. Schep de cavolo nero en nog eens 50 g boter erbij en laat al omscheppend iets slinken. Breng alles op smaak met zout, peper en citroensap en haal de pan van het vuur. Zet opzij.
- Stap 3Smelt de rest van de boter in een kleine pan. Voeg zodra de boter begint te bruisen het paprikapoeder en de pul biber toe. Bak even mee en draai de pan rond om alles te mengen. Zet het vuur uit.
- Stap 4Leg de bol burrata in het midden van een grote schaal. Schep het paddestoelen-koolmengsel eromheen. Verdeel de ansjovis erover en besprenkel met overgebleven bakvocht van de paddestoelen en cavolo nero.
- Stap 5Verdeel tot slot de spicy boter erover en bestrooi met peterselie. Serveer met dikke plakken knapperig brood om ieder laatste beetje mee op te deppen.
10x feestelijke hapjes voor Oud & Nieuw
Borrelen? 4x vegan hapjes
Trek je koelkast leeg! 13 supersnelle borrelhappen
Dit is dé manier om de beste borrelplank te maken