Bang dat je je koelkast en zijn inhoud verwoest wanneer je je restjes er stomend heet inzet? Maar huiver je ook voor bacteriën die op je eten kunnen komen als je te lang wacht? Deirdre Schlunegger van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie Stop Foodborne Illness ging in op dit dilemma en gaf ons het verlossende antwoord: moet je je restjes wel of niet af laten koelen voordat je ze in de koelkast zet?

Wel of niet afkoelen

Volgens haar duurt het zo’n twee uur voordat bacteriën beginnen te groeien. Zo lang heb je dus om met je foodbaby op de bank te ploffen. Niet nodig om uit te buiken? Zet die restjes dan maar meteen koud. Hierdoor blijven ze namelijk het langst vers.

Gevaar voor de koelkast

En geen zorgen, je koelkast kan dit aan. Heb je etenswaren in de koelkast staan die echt niet verwarmd mogen worden? Schuif deze even aan de kant. Zo kunnen je restjes met een gerust hart de koelkast in.

Kleine porties

Verder geeft Schlunegger de tip om je restjes in kleine porties te verpakken, het liefst van niet meer dan twee centimeter dik. Dit zorgt ervoor dat je maal zo snel mogelijk afkoelt.

Bron: The Kitchn

ELLE Eten tipt: vershoudbakjes
Vershoudbakjes
Lav

SHOP HIER

Bol.com
Vershoudbakje
Mepal

SHOP HIER

Wehkamp
Vershoudbakje
Tefal
Bol.com
Vershoudbakje
Joseph Joseph
Hudsons Bay