In ’t lang: er zijn dingen die we zeker weten en dingen die we steeds sterker dénken te weten. Een overzicht.

WAT WE ZEKER WETEN
Wat we zeker weten – qua dat Clooney het echt zelf heeft gezegd – is de locatie. Venetië! De acteur had afgelopen zondag in Toscane een award in ontvangst te nemen – de Humanitarian Award om precies te zijn, een prijs voor een filmpersoonlijkheid die zich voor een goed doel heeft ingezet – en aldaar liet hij tijdens het ontvangen van zijn prijs wat info vallen. ‘Ik ontmoette mijn bruid hier in Italië, met wie ik in een paar weken hier in Venetië zal trouwen, of all places,’ om precies te zijn.

Da’s dan definitief een gemiste order voor het Engelse Highclere Castle, dus.

WAT WE DENKEN TE WETEN
> De ontwerper van De Jurk: Alexander McQueen! Vorige week wist The Daily Mail te melden – met tekst én foto’s van moment suprême - dat Amal een bezoek had gepleegd aan McQueens hoofdkantoor in Londen. Het bezoek duurde anderhalf uur. Kán een passessie zijn voor gewoon iets chics. Zou wel gek lang zijn. Wij zetten in op een trouwjurkvergadering.
> Clooney vraagt waarschijnlijk beste vriend Brad Pitt als getuige (ten minste, als we Clooneys tante Starla mogen geloven, en die voorspelde ook al dat ze in Italië zouden trouwen, dus qua geloofwaardigheid punten voor tante Starla).

Afijn, we houden je qua jurk uiteraard op de hoogte. Tot die tijd, voor wie niet genoeg kan krijgen van Clooney x Alamuddin, hier nog een doorwrochte analyse over waarom de twee – nog maar sinds maart officieel een koppel – zich zo snel verloofden.