WIE IS KATE?
Kate (voluit: Catherine Elizabeth) Middleton is de dochter van een ‘burger’-familie. Op 9 januari 1982 was ze het eerste kind (er volgden nog twee: Philippa en James) van Carole Elizabeth en Michael Francis Middleton.

KATE & PRINS WILLIAM
Toen Kate oud genoeg was, ging ze studeren aan de University of St. Andrews waar Prins William ook studeerde. De twee werden huisgenoten en van het een kwam het ander: in 2005 was het stel een feit. Kate kon de overweldigende persaandacht echter niet aan en William wilde zich meer richten op zijn werk.

Het stel ging uit elkaar in april 2007, maar in juni 2007 was Kate alweer aanwezig bij de herdenking van Williams moeder, Lady Di. De liefde overwon en zo kwam het dat het Koninklijke stel afgelopen dinsdag, na veel speculaties, bekend heeft gemaakt in 2011 te willen trouwen.

Naomi Campbell gaat ook trouwen >

KAPSELMISSER
De aankondiging van het huwelijk deed Kate in een – niet geheel toevallig – blauwe jurk van Issa London, een van de favoriete modelabels van de kersverse prinses. Deze jurk was overigens binnen 24 uur na de aankonding uitverkocht bij Harvey Nichols....

Die kleur blauw is hoogstwaarschijnlijk niet zomaar gekozen. Toen prinses Diana haar verloving aankondigde, droeg ook zij een blauw jurkje. Daarbij heeft Kate als verlovingsring de ring van wijlen Lady Di gekregen. Dat de bride-to-be gevoel voor stijl heeft, is inmiddels bewezen. Zo stond ze op verschillende best-dressed lijsten, waaronder die van People Magazine in 2007 en 2010. In juni 2008 riep Style.com Kate uit tot beauty icon van de maand.

Nu de grote vraag: wie-o-wie gaat haar jurk ontwerpen. De ontwerpers staan in ieder geval in de rij om commentaar te geven. Mocht het Valentino worden, dan is één ding zeker: de schaar gaat in haar kapsel. Zonder genade. ‘Voor een toekomstig koningin kan ze het haar niet lang houden.’ Valentino vindt dat het haar geloofwaardigheid schaadt. Gelukkig voor Kate hoeft ze voorlopig geen hoge Koninklijke functie te betreden.

Ook Karl Lagerfeld heeft zich al uitgelaten over de prinses-to-be en is in zijn nopjes: ‘Het is blijkbaar niet meer verplicht om de Koninklijke familie aan te vullen met blauw bloed.’ Wat volgens de modekoning weer goed is voor komende generaties. Verder is hij verheugd dat Kate evenwichtig en gelukkig is (in tegenstelling tot Lady Di) en bovenal chic.

Bekijk hier de zomer 2011 collectie van Issa London >

TROUWEN
Enfin, in 2011 gaat het koppel dus trouwen. Naar verluidt in de Westminster Abbey. Kans op de troon maken ze vooralsnog nog lang niet. Queen Elizabeth houdt het al een behoorlijke tijd vol (maar liefst 58 jaar). Prins Charles is haar opvolger. Daarna is William pas aan de beurt.