Afgelopen week werden Kate’s moeder Carole en zus Pippa gespot tijdens een dagje shoppen in Londen. Eén keer raden bij welke boetiek de twee naar binnen liepen? Juist ja, die van Bruce Oldfield.

De 60-jarige Oldfield schijnt de twee bij binnenkomst innig te hebben omhelst waarna hij verschillende jurken uit zijn winkel liet zien. Het bleef echter bij kijken; de twee verlieten de winkel zonder aankopen. Merkwaardig.

DÉ TROUWJURK
Dat lijkt niet echt op een ‘toevallig’ shopbezoekje. Bruce Oldfield wordt vanaf het begin af aan al genoemd als grote kanshebber, niet in de minste plaats omdat hij Prinses Diana’s favoriet was. Eigenlijk is heel Engeland er al van overtuigd dat de goede man er met de grootse klus vandoor gaat.

Kate schitterde eerder al in Issa London >

Nog wat inside information: Kate schijnt haar moeder en zus – die hoofd-bruidsmeisje is – geregeld op pad te sturen om de laatste dingen voor haar bruiloft te regelen. Grote kans dus dat dit tripje naar Bruce Oldfield ook niet voor niets was.

Bovendien verklapte (trouwjurk)ontwerper Ben de Lisi – die o.a. Kate Winslet als groot fan heeft – dat Oldfields naam in de inner circle van de modewereld is gevallen als de ontwerper van Kate’s jurk.

EX-DRUGVERSLAAFDEN?
Helaas moeten we nog even afwachten. Wat wel is verklapt: de gasten van het trouwfeest. En die zijn op z’n minst opmerkelijk te noemen. Naast vrienden en familie willen Prince William en Kate namelijk ook een bups gewonde soldaten, ex-drugsverslaafden en ‘gewone’ Britse kids uitnodigen. Het moet volgens het stel echt een ‘trouwerij voor het volk’ worden. Dat belooft wat.

Over jurken gesproken, check hier de meest prachtige creaties tijdens de Golden Globes 2011 >

Ook bij hun wedding wishlist gooit het Koninklijk stel het over een andere boeg. De twee krijgen liever geen cadeaus, maar vragen de gasten om – anoniem – geld te doneren aan één van de twintig goede doelen die Prince William steunt.