De couturiers van Hollandse bodem gaven hun jawoord aan wedding-specialist Justin Alexander en lanceren een speciale bruidsjurkencollectie tijdens New York Bridal Week in oktober.

De liefde van het ontwerpersduo voor bruidsjurken gaat way back, zoals je misschien wel weet. Zo zagen we in hun coutureshows af en toe al een bruidje voorbij komen, lanceerden ze in 2013 nog een speciale bruids-capsulecollectie als onderdeel van hun resort-collectie, bevatte hun H&M-collectie in 2006 (remember?) een heuse trouwjurk én ontwierpen ze de bruidsjurk (die met al die strikken) van Prinses Mabel in 2004. Maar vandaag weet WWD exclusief te melden dat die liefde nu ook op grotere schaal is omgezet in daden.

VIKTOR & ROLF MARIAGE
In 2013 lanceerden Viktor & Rolf al de naam Mariage voor bovengenoemde capsulecollectie, en die wordt nu opnieuw uit de kast getrokken. Retailers zullen de nieuwe collectie niet alleen voorbij zien komen tijdens New York Bridal Week in oktober, maar kunnen ‘m op afspraak al tijdens Parijs Couture Week, die op 3 juli start, van dichtbij bekijken. Op 6 juli showen ze hun ‘gewone’ couturecollectie aldaar.

‘Elke jurk in deze collectie heeft een uniek, autonoom karakter,’ als Horsting en Snoeren aan WWD over hun nieuwste project. Sculpturale vormen, volumineuze tulecreaties, demonstratieve strikken en weelderige borduursels staan – hoe kan het ook anders – centraal. V&R willen dichtbij hun signature creaties blijven met onverwachte elegantie, conceptuele glamour en provocerende couture. Standaard klassieke bruiden zullen dus niet direct hun doelgroep zijn, gokken wij zo.

Het Amerikaanse bedrijf Justin Alexander draagt in deze samenwerking bij op het vlak van kennis op het gebied van het vervaardigen van mid- tot high- end bruidsjurken. Een eerste schets van de collectie is al vrijgegeven:

Clothing, Dress, Sleeve, Shoulder, Standing, White, Formal wear, Gown, Style, Line,