14 royal wedding fails waar je nooit vanaf wist

Prins Charles en Diana begingen een paar blunders op hun grote dag...

Royal weddings zijn gelegenheden waar máánden voorbereiding in zit. Toch kunnen de evenementen die het zorgvuldigst zijn voorbereid óók mis gaan. Kijken jullie mee, Meghan en Harry?

Advertisement - Continue Reading Below

Prins William had last van slaapgebrek op zijn trouwdag

Dankzij een combinatie van zenuwen en schreeuwende fans voor zijn huis, pakte Prins William slechts een halfuur slaap voor zijn grote dag. 

'They were singing and cheering all night long, so the excitement of that, the nervousness of me and everyone singing, I slept for about half an hour,' vertelde hij. Gelukkig kwam de prins zijn trouwdag door zonder in slaap te vallen.

Advertisement - Continue Reading Below

De tiara van Koningin Elizabeth brak de ochtend voor het huwelijk af

Koningin Elizabeth II kreeg de tiara – die oorspronkelijk gemaakt was voor Koningin Mary – toen ze in 1947 trouwde met Prins Philip. De tiara ging kapot op de ochtend van het huwelijk. De koninklijke juwelier vertelt tegen Marie Claire dat niet Koningin Elizabeth schuldig was aan het breken van de tiara, maar de kapster. Ze vertelt dat ze hem snel hebben geplakt en 'm daarna naar de koningin hebben gestuurd. De koningin heeft de tiara gewoon gedragen toen ze het ja-woord gaf.

De tiara was zelfs zo goed hersteld, dat Elizabeths dochter Prinses Anne hem ook droeg tijdens haar trouwdag.

Advertisement - Continue Reading Below

Prince Charles raakte in de war met zijn geloftes

De trouwdag van Prins Charles en Prinses Diana in 1981 bevatte een aantal missers: Prins Charles raakte in de war met zijn geloftes; hij zei Diana 'thy goods' te geven in plaats van 'wordly goods'. Maar de échte blunder kwam van Diana, die hier onder te zien is.

Advertisement - Continue Reading Below

Diana vergat de naam van Prince Charles

Dat Prins Charles zijn geloftes verkeerd uitsprak is al een aardige blunder, maar dat Diana de naam van haar aanstaande vergat slaat echt alles. In plaats van hem 'Charles Philip' te noemen, noemde ze hem 'Philip Charles Arthur George.' 

Advertisement - Continue Reading Below

Prinses Nathalie vergat haar boeket

Prinses Nathalie Sayn-Wittgenstein-Berleburg van Denemarken vergat haar bruidsboeket en moest ongeveer 10 minuten wachten voordat ze het boeket weer in handen had. Pas toen ze het boeket weer terug had, mocht ze naar het altaar lopen. Dit is een foto van haar waar ze aan het wachten is —  gelukkig ziet ze er niet heel erg gestrest uit.

Advertisement - Continue Reading Below

Diana had de hele dag hoofdpijn

Prinses Diana droeg  —  volgens tradities van haar familie —  tijdens haar trouwdag de  Spencer Family Tiara. Helaas bezorgde dit zware hoofdsieraad haar de hele dag barstende hoofdpijn. 

Advertisement - Continue Reading Below

Een paard werd gek tijdens de bruiloft van William en Kate

Schijnbaar kon een angstig paard uit de stal van Household Cavalry, William en Kate niet eens aankijken. Het paard werd steeds banger naarmate Buckingham Palace in zicht kwam. Het beest gooide de rijder van zich af en rende langs William en Kate. Gelukkig raakte het dier niemand en bleef iedereen ongedeerd.

Advertisement - Continue Reading Below

Marie Antoinette's trouwjurk was eigenlijk te klein

Het blijkt dat Marie Antoinette's trouwjurk gemaakt was naar de verkeerde maten, en het haar daardoor dus niet paste.

Advertisement - Continue Reading Below

De jurk van prinses Diana was compleet gekreukt

Diana's trouwjurk is een van de meest iconische trouwjurken aller tijden. Niemand anticipeerde echter op het feit dat de jurk na het ritje naar St.Paul's Cathedral nogal zou kreuken, zoals op deze foto te zien is.

Advertisement - Continue Reading Below

Koning George IV was zo dronken dat de gasten hem van de grond moesten rapen

Oké, dit huwelijk was vanaf het begin al gedoemd om te mislukken. Ten eerste waren Koning George IV en zijn vrouw Caroline naast partners, ook nog eens neef en nicht. Op de tweede plek hebben ze nóóit samen ingestemd tot het huwelijk. George wilde alleen maar met Caroline trouwen omdat hij in de schulden zat. Zéér romantisch...

Het ergste gedeelte moet nog komen, want de koning werd zo dronken tijdens zijn trouwdag dat mensen hem van de vloer moesten rapen. Gênant.